Remi Ukrajine i Engleske u Vroclavu, Švedska hvata priključak

Bekovi pogađali u derbiju dana - Ukrajina povela preko Zinčenka, izjednačio Voker

2286 pregleda 0 komentar(a)
Kajl Voker slavi gol protiv Ukrajine, Foto: Reuters/Matthew Childs
Kajl Voker slavi gol protiv Ukrajine, Foto: Reuters/Matthew Childs

U derbiju trećeg dana septembarskih kvalifikacija za Euro 2024 nije bilo pobjednika, jer su Ukrajina i Engleska remizirale u Vroclavu (1:1).

Ukrajinci, koji zbog rata u svojoj zemlji kao domaćini igraju u Poljskoj, poveli su u 26. minutu nakon odlične akcije, koju je golom krunisao Aleksandr Zinčenko.

Petnaest minuta kasnije, Hari Kejn je fenomenalno asistirao, a Kajl Voker postigao prvi gol u dresu Gordog Albiona.

Englezi su do kraja napadali, prijetili, ali je ostalo neriješeno...

Tim Gareta Sautgejta je blizu cilja, jer nakon pet od osam utakmica ima 13 bodova, a Ukrajinci će sa sedam iz četiri meča voditi veliku borbu sa aktuelnim prvakom Italijom, koja ima po pobjedu i poraz.

Standings provided by Sofascore

U grupi F na čelu je Belgija, koja je golom Janika Karaska u 38. minutu pobijedila na gostovanju Azerbejdžanu. Pogotku je prethodio odličan šut novog igrača Mančester sitija, Žeremija Dokua, koji je golman Šahrudin Mahamadalijev kratko odbio.

"Crveni đavoli" su se izjednačili sa Austrijom sa po 10 bodova, a Švedska ima šest nakon rutinske pobjede nad Estonijom u Talinu (5:0).

Golove su postigli Viktor Đekereš u 18. minutu, Dejan Kuluševski u 24, Aleksander Isak u 39, Ruben Kvaizon u 75. i Viktor Klaeson u 92.

Standings provided by Sofascore

Andora je odoljela Bjelorusiji (0:0), a Ildefons Lima postao najstariji igrač u istoriji kvalifikacija za Euro sa 43 godine, devet mjeseci i 30 dana. Odigrao je svoju 136. utakmicu za Andoru, a oprostiće se u utorak na gostovanju Švajcarskoj.

Bonus video: