Prvak Evrope u malom fudbalu je SB Sabornog hrama

Prvak Lige šampiona u malom fudbalu je podgorički SB Sabornog hrama, koji je u finalu u rumunskoj Oradei sinoć slavio protiv Ajaks Galantija - 4:1

7316 pregleda 30 reakcija 2 komentar(a)
Trojac iz Murine blistao u finalu u Oradei: Damjan Otašević, Bobe Komatina i Darko Rajković, Foto: Privatni album
Trojac iz Murine blistao u finalu u Oradei: Damjan Otašević, Bobe Komatina i Darko Rajković, Foto: Privatni album

Prvak Lige šampiona u malom fudbalu je podgorički SB Sabornog hrama, koji je u finalu u rumunskoj Oradei sinoć slavio protiv domaćeg Ajaks Galantija - 4:1 (1:1).

Strijelci za novog prvaka Evrope bili su Bogoljub-Bobe Komatina, Boris Mijović, Darko Rajković i Nikola Radonjić.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu i u 4. minutu pogodio je Marijuš Gita, ali je to bio jedini šut u okvir gola SB Sabornog hrama.

Bobe Komatina je izjednačio već u narednom napadu (5. minut), a u drugom poluvremenu je prednost našoj ekipi u 33. minutu, donio Boris Mijović. Najbolji strijelac 24. memorijala Nikada vas nećemo zaboraviti na Murini, ali i Trofeja Podgorice, Darko Rajković, je u 40. minutu osigurao pobjedu, da bi u posljednjim sekundama se upisao i Nikola Radonjić.

SB Sabnornog hrama je u ponedjeljak otputovao autobusom na završni turnir, i četvrtog dana takmičenja uspio je do naslova najboljeg u Evropi u sastavu: Bogoljub Komatina, Boris Mijović, Ognjen Radoman, Ivan Tomašević, Miloš Miličković, Mili Ćetković, Nikola Pejović, Nikola Radonjić, Stefan Ivanović, Darko Rajković, Saša Roćen, Slobodan Drobnjak, Nebojša Kasom i Damjan Otašević.

Trener ekipe je Ognjen Stamatović, njegov pomoćnik Zoran Kapa, a tim menadžer Dušan Jovićević

Treće mjesto pripalo je klubu Zire Azerbejdžan, kojeg je SB Sabornog hrama dobio u polufinalu -3:1 (dva gola Komatine i jedan Ivana Tomaševića).

SB je turnir u Rumuniji počeo pobjedom nad Mađarskim SZPCSDE (5:1), a u četvrtfinalu je podgorički klub dobio i grčkog Magufana (2:1).

Utakmice za treće mjesto i finale:

Bonus video: