Jovetić: Ne treba da letimo poslije ove utakmice

Stevan Jovetić čovjek odluke - Crna Gora savladala Bugarsku (2:1) u kvalifikacijama za Euro

11893 pregleda 8 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters

Po ko zna koji put Stevan Jovetić je pokazao klasu, a večeras je bio čovjek odluke i Crnu Goru ostavio u trci za plasman na Euro 2024.

Jovetić je večeras postigao prvi gol u ovim kvalifikacijama, a njegov pogodak u 97. minutu, nakon centaršuta Camaja, donio je "hrabrim sokolima" trijumf nad Bugarskom (2:1).

"Izuzetno teška utakmica. Bugarska je ozbiljna mlada reprezentacija, koja će još napredovati i predstavljaće ozbiljan problem za svakoga. Čestitam ekipi, ovako treba da izgledamo i igramo svaku utakmicu - što se tiče borbe i požrtvovanja. Igrali smo 90 minuta kako treba, borili se. Dali smo gol na kraju, nagrađeni smo", rekao je Jovetić nakon meča za RTCG.

Crma Gora je više od pola sata igrala sa igračem manje (isključen Vujačić), potom je Jovetić pogodio i prečku, a onda je u finišu bio precizniji.

"Prije tri dana smo primili gol u 94. minutu, sad smo ga dali u 97. Zahvalljujem se navijačima, prepoznali su momenat. Igali smo pola sata sa igračem manje, branili se, pogodili prečku. Mislim da je bilo odlično. Ne treba da letimo poslije ove utakmice."

Crna Gora je i dalje u igri za Euro. U oktobru je gostovanje Srbiji u Beogradu.

"Najbitnije je da smo u igri. Ima još da se igra, svi mogu da gube bodove. Da idemo utakmicu po utakmicu i radimo ono što je do nas. Mislim da sa ovim načinom igre možemo sa svakim da igramo", zaključio je Jovetić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: