Mijatović: Teška utakmica poslije šoka u Litvaniji; Savić: Zaslužena pobjeda

Crna Gora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo savladala Bugarsku 2:1

13329 pregleda 2 komentar(a)
Mijatović brani penal, Foto: Reuters
Mijatović brani penal, Foto: Reuters

Stevan Jovetić je bio čovjek odluke, postigao je večeras gol za pobjedu nad Bugarskom (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a osim njega duel u Podgorici obilježio je još jedan fudbaler.

Riječ je o Milanu Mijatoviću, koji je u 61. minutu odbranio penal Despodovu, a nakon toga imao još nekoliko odličnh intervencija. Dobro je reagovao i u 19. minutu kod šuta Petkova.

"Psihički dosta teška utakmica poslije šoka u Litvaniji. U prvih 15 minuta smo bili nervozni, poslije se vratili, bili mirniji, uspjeli da postignemo gol u finišu prvog poluvremena. U drugom se desio peh - crveni karton i penal, a onda smo primili gol. Pokazali smo želju i borbu, dali smo sve od sebe i to nam se vratilo", rekao je Mijatović za RTCG nakon meča.

Osvrnuo se i na momenat u 61. minutu kada je odbranio penal Despodovu.

"Prije svake utakmice analiziramo protivnika - kako timski, tako i mi golmani individualno. Analizirali smo i penale kako šutiraju, ispoštovao sam to što smo se dogovorili", objasnio je čuvar mreže banjalučkog Borca.

A golgetersku seriju je nastavio Stefan Savić. Nakon gola u Litvaniji, pogodio je i večeras u Podgorici, doveo Crnu Goru u vođstvo.

"Važna tri boda, srećan sam zbog gola, ali najbitnije je da smo pobijedili. Vratilo nam se zbog onoga u Litvaniji. Nije bilo lako, iznenadna povreda Šipčića, iskoristili smo izmjenu, zatim je Vujačić dobio crveni karton. Ekipa je odigrala sjajno, borili smo se do kraja i zasluženo, uz malo sreće, pobijedili", rekao je Savić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: