Bakić zvanično u dresu turskog velikana: Veliki dan za mene, presudila saradnja sa Bjelicom

"Presrećan sam - ovo je veliki dan za mene. Trabzon je veliki klub, u šta sam se uvjerio odmah po dolasku u Tursku i iskreno imao sam veliku želju da dođem ovdje, iako sam imao nekoliko ponuda od drugih klubova"

10785 pregleda 8 komentar(a)
Bakić tokom medicinskih pregleda u Trabzonu, Foto: Privatna arhiva
Bakić tokom medicinskih pregleda u Trabzonu, Foto: Privatna arhiva

Nakon Grblja, Olimpije iz Ljubljane i Osijeka, vijeme je za jednu od jačih evropskih liga, za dres turskog velikana...

Mladi reprezentativac Crne Gore Ognjen Bakić i zvanično je novi fudbaler Trabzonspora, gdje će ga sačekati trener Nenad Bjelica, čovjek koji ga je svojevremeno doveo i u Osijek.

Kako navode turski mediji, Bakić je sa šampionom te zemlje iz 2022. potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još dvije.

"Presrećan sam - ovo je veliki dan za mene. Trabzon je veliki klub, u šta sam se uvjerio odmah po dolasku u Tursku i iskreno imao sam veliku želju da dođem ovdje, iako sam imao nekoliko ponuda od drugih klubova", istakao je Bakić.

Ne krije da je trener bio ključan za prelazak na obalu Crnog mora.

"Ono što je presudilo jeste što ću ponovo sarađivati sa trenerom Nenadom Bjelicom, koji je jedan od najboljih trenera u Evropi - što je mišljenje gotovo svih igrača koji su sa njim sarađivali. Kod njega sam mnogo napredovao, nakon dolaska u Osijek iz Olimpije - kada sam dobio poziv od Trabzona nisam mnogo razmišljao", dodao je Bakić.

Trabzon je ovog ljeta doveo i Mislava Oršića, Nikolu Pepea, a u novom klubu Bakiću će saigrači biti i rezervni golman Turske Ugurdžan Čakir, makedonski majstor slobodnih udaraca Enis Bardi, danski bek Jens Striger Larsen, Egipćanin Trezege, Edin Višća iz BiH...

"Svjestan sam da sam mlad, čeka me veliko dokazivanje, tek sam došao i strpljivo ću čekati svoju šansu kako bih pomogao svom timu u ostvarivanju željenih rezultata", zaključio je Bakić.

Bonus video: