Santoš i dalje ne zna da li će ostati selektor Poljske

On će nastaviti razgovore sa predsjednikom Saveza Cezarijem Kulesom pošto još nije donijeta odluka o njegovoj budućnosti, rekao je portparol Saveza i tim menadžer reprezentacije Jakub Kvjatkovski

3511 pregleda 0 komentar(a)
Santoš, Foto: Reuters
Santoš, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Fernando Santoš i dalje ne zna da li će zadržati posao, poslije današnjeg sastanka sa predsjednikom Fudbalskog saveza zbog lošeg početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Santoš je preuzeo ekipu u januaru, poslije osam godina na klupi selekcije Portugala. On će nastaviti razgovore sa predsjednikom Saveza Cezarijem Kulesom pošto još nije donijeta odluka o njegovoj budućnosti, rekao je portparol Saveza i tim menadžer reprezentacije Jakub Kvjatkovski.

U pet utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, Poljska je izgubila tri meča i nalazi se iza Albanije, Češke i Moldavije na tabeli, što je dovelo do oštrih kritika navijača i domaćih medija.

Santoš je doveden da popravi rezultate reprezentacije na velikim takmičenja, pošto je Poljska od 1986. godine samo jednom prošla grupnu fazu na Svjetskom prvenstvu 2022. i na Evropskom prvenstvu 2016. godine.

Najbolje dvije ekipe iz kvalifikacija će se direktno plasirati na Evropsko prvenstvo, a Poljska ima četiri boda manje od prvoplasirane Albanije i dva boda manje od Češke na drugom mjestu.

Poslije poraza od Albanije u nedjelju uveče 0:2, Santoš je upitan da li će podnijeti ostavku, a on je odgovorio odrično i rekao da "nije još sve izgubljeno".

Poljska će takmičenje u kvalifikacijama nastaviti 12. oktobra utakmicom protiv Farskih Ostrva.

Bonus video: