Ubjedljivi omladinci nadigrali Mađare, Perišić: Još jedna odlična utakmica

Crna Gora slavila 4:0

5845 pregleda 8 komentar(a)
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je savladala Mađarsku (4:0) na Međunarodnom turniru "Stevan Ćele Vilotić” u Srbiji.

Strijelci su bili Stefan Radojević, Luka Lečić, Romario Camaj i Stefan Golubović.

Nakon pobjede nad Francuskom (2:0), ekipa Gorana Perišića je odigrala još jedan dobar meč i trijumfalno završila turnir, na kojem je izgubila od Srbije (3:0).

"Još jedna odlična utakmica za nas, gdje je izazov bio kako ćemo fizički odgovoriti poslije dvije iscrpljujuće utakmice protiv Francuske i Srbije. Ali, momci su uložili ogroman trud da danas odigramo jednu od boljih utakmica ove generacije u kojoj smo postigli četiri gola, imali još dvije prečke i nekoliko dobrih sansi. Bilo je i grešaka u našoj igri, koje moramo otkloniti u najkraćem mogućem roku jer nas za mjesec dana čekaju kvalifikacije sa izuzetno jakim protivnicima kao što su Engleska, Austrija i Vels", istakao je selektor Goran Perišić.

"Sokoli” su od samog starta nametnuli svoj ritam. Već u petom minutu Marko Perović je povukao kontru, koju je završio udarcem sa petnaestak metara iskosa. Ipak, golman Armin Peči je odbranio, nakon čega je lopta pogodila i prečku.

Upravo je Peči u 16. minutu dobio crveni karton jer je uhvatio loptu van svog šesnaesterca, što je Crna Gora iskoristila za dodatni pritisak. Već u 19. minutu uslijedilo je vođstvo naše ekipe. Miloš Vračar je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku, da bi na odbijenu loptu natrčao Stefan Radojević i sproveo je u mrežu.

Vođstvo je udvostručio Luka Lečić dobrom reakcijom poslije kornera, da bi pobjedu najavio Romario Camaj nakon malo više od pola sata igre. Konačan rezultat postavio je Stefan Golubović u 50. minutu.

Bonus video: