Odličan start mlade reprezentacije: Tošković donio trijumf u Jermeniji

Crna Gora slavila 1:0 u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

11902 pregleda 55 reakcija 14 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Početak kvalifikacionog ciklusa nije mogao da počne bolje za mladu crnogorsku fudbalsku reprezentaciju.

Izabranici Nikole Rakojevića, kojem je ovo bio debi na klupi U21 selekcije u takmičarskim mečevima, trijumfovao je u Abovjanu protiv Jermenije 1:0, a velika tri boda na otvaranju kvalifikacija donio im je Balša Tošković u 85. minutu.

Fudbaler Jezera je sedam minuta ranije ušao u igru umjesto Dušana Vukovića, a gol je stigao nakon kontranapada kada ga je u šansu lansirao Nikola Janjić.

Do tog momenta, malo šta je u Jermeniji nagovještavalo da Crna Gora može do pobjede.

Domaćin je bio opasniji tim, imao je i nekoliko šansi kod 0:0 koje je odlično branio Nikola Ivezić, a najbolju u 29. kada je zaustavio šut Alaverdjana.

Od sredine drugog dijela je, ipak, i naša selekcija pokazivala makar želju da ugrozi gol protivnika.

Janjić je tako neposredno prije pogotka, na pas Toškovića, bio u dobroj poziciji da donese prednost, a duboko u sudijskoj nadoknadi je moglo da bude i 2:0 kada je šansu propustio Matija Krivokapić.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, Crna Gora je slavila u gostima u kvalifikacijama prvi put nakon više od dvije godine - još od duela sa Luksemburgom u junu 2021. kada je bilo 2:1 uz golove Anta Babića i Nikole Krstovića.

Crna Gora kvalifikacije nastavlja u oktobru kada je čekaju još dva gostovanja - 13. ide u Švajcarsku, četiri dana kasnije u Albaniju...

Standings provided by Sofascore

JERMENIJA - CRNA GORA 0:1 (0:0)

Abovjan - Gradski stadion. Sudija: Edgars Malcevs (Estonija). Strijelac: Toškovič u 85. minutu. Žuti kartoni: Mnacakanijan, Tarahcijan (Jermenija), Bajović (Crna Gora).

Jermenija (4-2-3-1): Matinijan - Mnacakanijan, Nikogosijan, Simonijan, Ajvazijan - Avanesijan, Pilojan - Alaverdijan, Nalbandijan, Tarahcijan - Iskenderijan.

Crna Gora (4-2-3-1): Ivezić - Pajović, Pejović, Kujović, Đeljaj - Adžić, Bajović - Vuković (78. Tošković), Vukotić (46. Bakić), Janjić (90+2. Krivokapić) - Striković (84. Gašević).

Bonus video: