Argentina preskočila 3.658 metara, Brazil u 90. utišao Limu: Giganti bez greške krenuli ka SAD, Meksiku i Kanadi

Razočarao je treći velikan sa ovog kontinenta Urugvaj - momci Marsela Bijelse poraženi su u gostima od Ekvadora

7282 pregleda 0 komentar(a)
Mesi može i da odmori kad je tu Anhel di Marija, Foto: Reuters
Mesi može i da odmori kad je tu Anhel di Marija, Foto: Reuters

Dva kola, dvije pobjede - Argentina i Brazil jedini su sa maksimalnih šest bodova na startu južnoameričkih kvalifikacija uhvatili zalet ka Svjetskom prvenstvu koje će 2026. organizovati SAD, Kanada i Meksiko.

Svjetski prvak je nakon Ekvadora bez problema izašao na kraj i sa rivalom na 3.658 metara nadmorske visine - golovima Enca Fernandesa u 31, Nikolasa Taljifika u 42, Nikolasa Gonzalesa u 83. minutu savladao je Boliviju u La Pazu.

Domaćin je od 39. minuta igrao sa čovjekom mannje na terenu nakon što je Roberto Fernandes dobio direktan crveni karton.

Lionel Skaloni sinoć je odlučio da odmori najboljeg na planeti Lionela Mesija, a to se nije osjetilo u igri Argentine pošto je igrom "gaučosa" komandovao Anhel di Marija - namjestio prva dva pogotka.

S druge strane, najuspješnija fudbalska nacija svih vremena lagano je četiri dana ranije preskočila prvu prepreku (Boliviju 5:1), dok se sinoć u Limi nakon velike borbe izborila za trijumf. Golom štopera Markinjosa u 90. minutu, a nakon asistencije Nejmara, Brazil je sa 1:0 savladao Peru.

Sinoć je razočarao treći svjetski prvak sa ovog kontinenta - Urugvaj je vodio u Kitu (Agustin Kanobio), ali je Ekvador mnogo bolju igru tokom svih 90 minuta krunisao sa dva gola Feliksa Toresa.

Selekcija koju je vodi legendarni Marselo Bijelsa preživjela je i penal domaćina (neprecizan bio Ener Valensija), ali ni nakon toga nije uspjela da izdrži napade Ekvadora.

Derbi drugog kola između Čilea i Kolumbije završen je bez golova, dok je Venecuela pogotkom Solomona Rondona u 93. minutu 1:0 savladala Paragvaj (1:0).

Standings provided by Sofascore

Bonus video: