Najmlađi nakon Maradone: Za Ekvador debitovao sa 16 godina i odmah pokazao klasu

Čudo od djeteta Kendri Paez sa 16 godina i četiri mjeseca odigrao prvi meč za Ekvador i već na debiju pomogao svoj selekciji da napravi prvi korak ka Svjetskom prvenstvu

10069 pregleda 1 komentar(a)
Paez tokom meča sa Urugvajem, Foto: Printscreen YouTube/ SPORTS LIFE
Paez tokom meča sa Urugvajem, Foto: Printscreen YouTube/ SPORTS LIFE

Bila je to 1977 - Argentina je lagano sa 5:1 savladala Mađarsku, a taj meč kasnije će postati istorijski kao debi za "gaučose" velikog Dijega Maradone. Čuveni "El Pibe" tada je imao 16 godina i tri mjeseca.

Trideset godina nakon toga (2007), Epl je predstavio prvi Ajfon, u Londonu je otvoren rekonstruisani "Vembli", a u Ekvadoru se rodio Kendri Paez - momak koji će 16 godina kasnije postati najmlađi debitant za neku reprezentaciju iz Južne Amerike još od velikog Dijega.

Dječak koji igra za Independijente del Valje sa 16 godina i četiri mjeseca našao se u startnoj postavi Ekvadora i odmah pokazao klasu - njegova asistencija za Feliksa Toresa bila je ključna da "trikolori" okrenu Urugvaj (2:1) i upišu prva tri boda na putu ka Mundijalu u SAD, Meksiku i Kanadi.

Bio je to samo nastavak godine iz snova za ovog dječaka - nakon što je sa 15 u februaru postao najmlađi strijelac domaćeg šampionata svih vremena, a potom u maju i najmlađi strijelac svih vremena na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Novu svjetsku senzaciju već je "osigurao" Čelsi, za kojeg bi trebalo da potpiše čim napuni 18 godina - međutim, koliko zrelo izgleda ovaj momak ne bi bilo iznenađenje da se i mnogo ranije preseli u London.

Paez je sjajan dribler, dio svojih finti pokazao je i na debiju protiv Urugvaja, a kako je rekao kao dječak je pažljivo gledao svog sadašnjeg saigrača Gonsala Platu i velikog Lionela Mesija.

Na kraju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Ekvador će dočekati Argentinu - biće to sjajna prilika da Paez zaigra u protiv svog idola, ko zna možda i da zajedno proslave plasman na Mundijal.

Nova zvijezda je rođena - dječaka od 16 godina nisu uplašila svjetla velike pozornice.

Bonus video: