Sofascore: Mijatović u timu kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Mijatović je u pobjedi Crne Gore protiv Bugarske (2:1) bio siguran tokom cijelog meča, stigao je da "skine" i zicer rivalu, a odbranjeni penal Kirilu Despodovu dao je posebnu snagu njegovim saigračima da upišu veliki trijumf sa desetoricom na terenu

6210 pregleda 5 komentar(a)
Majstorija Mijatovića i odbranjen penal Despodovu, Foto: Reuters
Majstorija Mijatovića i odbranjen penal Despodovu, Foto: Reuters

Tihi heroj "sokola" zasluženo se našao u idealnom timu šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Specijalizovani portal Sofascore, koji po statističkim parametrima daje ocjene fudbalerima, izabrao je Milana Mijatovića za najboljeg golmana posljednje runde kvalifikacija u septembru.

Čuvar mreže reprezentacije Crne Gore dobio je prosječnu ocjenu 8,4, a zajedno sa njim i timu kola našli su se Žan Karničnik (Slovenija), Gonsalvo Inacio, Bruno Fernandeš (Portugal), Konstantinos Mavropanos, Dimitris Pelkas (Grčka), Dani Karvahal, Feran Tores (Španija), Filip Mladenović, Aleksandar Mitrović (Srbija) i Romelu Lukaku (Belgija).

Tim kola Sofascore
foto: Vijesti/Sofascore

Mijatović je u pobjedi Crne Gore protiv Bugarske (2:1) bio siguran tokom cijelog meča, stigao je da "skine" i zicer rivalu, a odbranjeni penal Kirilu Despodovu dao je posebnu snagu njegovim saigračima da upišu veliki trijumf sa desetoricom na terenu. Gol Preslava Borukova bio je zicer kod kojeg nije imao šansi.

Utakmica protiv Bugarske bila je Mijatovićeva 33. u dresu sa državnim grbom.

Bonus video: