Druga liga: Pobjeda Bokelja, trojka sa Jadrana na čelu tabele

Bokelj - Berane 3:2, Igalo - Grbalj 2:1, Kom - Otrant 0:1, Iskra - Podgorica 0:1 i Lovćen - Inernacional 1:0 u mečevima 6. kola

9661 pregleda 3 komentar(a)
Igor Poček (Bokelj), Foto: FSCG
Igor Poček (Bokelj), Foto: FSCG

Trojka sa Jadrana - Bokelj, Igalo i Otrant-Olympic, izdvojila se na vrhu tabele Druge lige nakon šest odigranih kola.

Kotorani su u posljednjem meču 6. kola savladali Berane (3:2) i sačuvali prevo mjesto sa 14 bodova, dva više od drugoplasiranog Igala.

Domaći su poveli golom Fatiha Mukovića u 5. minutu, izjednačio je Japanac Aoi Asano u 18, a onda je Igor Poček u finišu prvog dijela, četvrtim golom ove sezone, vratio vođstvo domaćinu.

Ponovo je Asano početkom nastavka pogodio za goste i donio 2:2, da bi trijumf Bokelju osigurao Vladan Kordić, lijepim udarcem glavom u 81. minutu.

Igalo je na svom terenu, na Solili, bilo bolje od Grblja - 2:1. Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. Poveo je domaćin, golom Andrije Vujičića u 46. minutu, izjednačenje gostima donio je Milan Damjanović u 73. Igalo je do tri boda stiglo sa bijele tačke, devet minuta prije kraja, a uspješan realizator penala bio je Stefan Vico.

Otrant je slavio na gostovanju Komu (1:0), pogotkom Anđela Rudovića u 41. minutu. Ulcinjani su treći na tabeli sa 11 bodova. Ekipa Dejana Vukićevića mogla je finiš meča da učini lagodnijim, ali je golman Koma Vlado Vojinović odbranio penal nekadašnjem crnogorskom reprezentativcu Milošu Krkotiću 20 minuta prije kraja. Gosti su, ipak, sačuvali mininalnu prednost.

Podgorica je slavila u Danilovgradu sa 1:0, prekinuvši mini-seriju Iskre od dva vezana trijumfa. Gol odluke postigao je Petar Prelević u 73. minutu. Podgorica je četvrta na tabeli, ima osam bodova.

A Lovćen je upisao drugi trijumf - 1:0 protiv Internacionala. Igrajući kao domaćini u Podgorici, na kampu Fudbalskog saveza, Cetinjani su slavuli golom Benjamina Kacića u 35. minutu.

Tabela: Bokelj 14, Igalo 12, Otrant 11, Podgorica 8, Kom, Lovćen 7, Grbalj, Iskra 6, Inernacional 5, Berane 4.

Bonus video: