Camaj: Prije nekoliko godina u Fifi sam igrao sa Jovetićem, sada sam mu namjestio gol

"Nevjerovatno je to kako se Jovetić i Savić ophode prema nama, stoje uz nas svakog trenutka - trude se da nas uče... Zaista sam zahvalan sudbini što mogu da budem u istom timu sa njima, da se sa njima borim za isti cilj"

8530 pregleda 4 komentar(a)
Camaj na meču sa Bugarskom, Foto: FSCG
Camaj na meču sa Bugarskom, Foto: FSCG

Heroj iz sjenke velike pobjede nad Bugarskom, momak koji svaki minut u crvenom dresu koristi na pravi način, koji je i u nezaboravnoj septembarskoj noći još jednom pokazao da Crna Gora može ozbiljno da računa na njega...

Kada god istrči na teren pod Goricom, Driton Camaj donese nešto - početkom ljeta to je bio evrogol protiv Češke, a u nedjelju i zlatna asistencija u 97. minutu za Stevana Jovetića nakon koje su "sokoli" sa igračem manje srušili Bugarsku (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024.

"Da li mi je to najvažnija asistencija u karijeri? Naravno. Nema sumnje da smo napravili veoma važan rezultat, jer da nismo osvojili tri boda, vjerovatno bismo mogli da odustanemo od borbe za Evropsko prvenstvo. Ovako smo održali nadu, a posebno sam srećan što sam mogao da doprinesem tome", rekao je Camaj i intervjuu za mađarski Sportal.

Camaj slavi gol protiv Češke u junu
Camaj slavi gol protiv Češke u junufoto: FSCG

Camaj u Mađarskoj brani boje Kišvarde, a ta zemlja uvijek će fudbalski biti povezana sa Crnom Gorom - i zbog prvog meča "sokola" u istoriji, a i trenutno je naš rival u kvalifikacijama.

"Odlazak na veliko takmičenje značio bi sve za mene, kao i za moju zemlju. Od prvog meča sa Mađarskom nismo uspjeli da se plasiramo na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, tako bi jedan takav uspjeh bio poput sna. Ako je neko to zaslužio onda su to dvije legende Stevan Jovetić i Stefan Savić", istakao je Camaj.

Savić slavi gol protiv Bugarske
Savić slavi gol protiv Bugarskefoto: FSCG

O dvojici kapitena nastavio je biranim riječima...

"Nevjerovatno je to kako se ophode prema nama, stoje uz nas svakog trenutka - trude se da nas uče... Zaista sam zahvalan sudbini što mogu da budem u istom timu sa njima, da se sa njima borim za isti cilj", naglasio je Camaj.

Gol protiv Bugarske bio je nezaobilazna tema...

"Naježim se svaki put kada pomislim da sam prije nekoliko godina zajedno sa Jovetićem igrao u Fifi (video igrica), a sada sam mu namjestio gol", emotivno priča sjajni fudbaler Crne Gore.

Jovetić
Jovetićfoto: Reuters

Kaže i da je od početka vjerovao u pobjedu pod Goricom.

"Mogu vam reći da sam se ujutru probudio sa osjećanjem da ćemo pobijediti - šta god da se desi. Istina, poslije gola protivnika i isključenja našeg igrača to nije djelovalo kao realno, ali nismo se predavali, borili smo se do posljednjeg daha. Nekoliko minuta prije našeg pogotka zamalo sam namjestio gol Stevanu, ali se poslije njegovog udarca glavom lopta odbila od prečke. Odmah sam mu rekao da idemo dalje, idemo do željenog cilja. Bio sam veom srećan kada smo postigli drugi gol - atmosfera na stadionu bila je nevjerovatna, svi su slavili pobjedu".

Tokom septembra Crna Gora je od mogućih šest bodova protiv Litvanije i Bugarske osvojila četiri.

"Ono što smo izgubili u Kaunasu (Litvanija do 2:2 stigla u sudijskoj nadoknadi) vratilo nam se u Podgorici, jer da budem iskren - Bugari su imali nekoliko šansi u posljednjih dvadesetak minuta, mogli smo da budemo i poraženi. Sve u svemu, nemamo zbog čega da žalimo sa četiri boda - poenta je da još ne moramo da odustanemo od svog sna", smatra nekadašnji fudbaler Budućnosti, Dečića, Lovćena, Iskre, Intera iz Zaprešića.

On i njegovi saigrači i nakon važne pobjede čvrsto su na zemlji.

"Iskreno pobjeda se nije dugo slavila, bili smo srećni zbog nje, ali drugog razloga za slavlje nije bilo. I dalje smo na trećem mjestu u grupi, a naša sudbina nije u našim rukama - zavisi i od rezultata Mađarske i Srbije. Naš sljedeći meč biće u Beogradu, a prije toga Srbija će igrati u Budimpešti. Ne krijem, nadam se da će Mađarska i drugi put pobijediti Srbiju - navijaću za tim Marka Rosija", rekao je Camaj.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Nije ga iznenadila pobjeda Dominika Soboslaja i društva u Beogradu (2:1).

"Nimalo. Već sam četvrtu godinu u Kišvardi, dobro poznajem mađarski fudbal, a reprezentacija već duže vrijeme igra fantastično. Tim koji pobjeđuje Englesku, Njemačku i Srbiju zaslužuje poštovanje".

Zna i koliko težak rival čeka Crnu Goru u Beogradu...

"Ne može se poreći činjenica da Srbija ima više vrhunskih fudbalera od nas, ali mi smo - kao i Mađari - jaki kao tim, borimo se jedni za druge od prvog do posljednjeg minuta. Mislim da je naša reprezentacija sposobna da pobijedi u Beogradu. U martu smo u Podgorici poraženi sa 2:0, a u toj utakmici nismo bili ništa lošiji, razliku je napravio Dušan Vlahović - imao je dvije šanse, obje je pretvorio u gol - zato i igra za Juventus", zaključio je Camaj.

Bonus video: