Pogba pred sudom sa rođacima, prijateljima i poznanicima iz detinjstva osumnjičenim za njegovu otmicu

Za istražitelje oni predstavljaju "kriminalni tim sastavljen od prijatelja iz detinjstva, pojačan osobom sa dobro utvrđenim kriminalnim profilom, sa ciljem da izvuku 13 miliona eura od Pola Pogbe"

3110 pregleda 0 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters

Francuski fudbaler Pol Pogba suočio se danas pred sudom u Parizu sa najmanje petoro svojih rođaka, prijatelja ili poznanika iz detinjstva, osumnjičenih da su učestvovali u njegovoj otmici u martu 2022. godine, saznaje Frans pres.

Ta konfrontacija predstavlja ključni korak u sudskoj istrazi pokrenutoj u septembru 2022. godine, jer se razlikuju verzije priče Pola Pogbe i ove petorice optuženih za iznudu oružjem u organizovanoj grupi i učešća u zločinačkom udruživanju.

U ovom slučaju optužen je i šesti muškarac, stariji brat fudbalera Matijas Pogba, ali on danas ne bi trebalo da bude prisutan na sudu, naveo je AFP.

Matijas Pogba se sumnjiči da je nekoliko mjeseci vršio pritisak na svog brata da plati iznudu od 13 miliona eura - što on negira - ali nije bio prisutan u noći same otmice.

Petorica muškaraca sa kojima se danas suočava Pol Pogba su njegova trojica prijatelja iz detinjstva i dva stara poznanika iz komšiluka.

Za istražitelje oni predstavljaju "kriminalni tim sastavljen od prijatelja iz detinjstva, pojačan osobom sa dobro utvrđenim kriminalnim profilom, sa ciljem da izvuku 13 miliona eura od Pola Pogbe".

Tokom pojedinačnih saslušanja pred istražnim sudijom, oni su negirali bilo kakvu umiješanost u taj slučaj.

Bonus video: