Budućnost u Baru za nastavak serije

Četiri meča 8. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige igraju se danas, sjutra derbi bez prisustva navijača - Dečić protiv Sutjeske

2154 pregleda 1 komentar(a)
Trener Budućnosti Mladen Milinković, Foto: FSCG
Trener Budućnosti Mladen Milinković, Foto: FSCG

Reprezentativna pauza prekinula je pobjedničku seriju Budućnosti, izabranici Mladena Milinkovića pokušaće da je nastave večeras u Baru (20.30), u 8. kolu kojim se nastavlja Meridianbet 1. Crnogorska fudbalska liga.

Podgoričani su prije utakmica reprezentacije vezali tri trijumfa, kojima su se probili na čelo tabele sa dva boda više od Jezera i Petrovca na 2. mjestu.

“Bila je pauza, ovo je novi početak. Moramo da nastavimo da pobjeđujemo ako želimo da ostanemo na prvom mjestu”, kaže Milinković.

Budućnost je u Baru dobila šest puta zaredom, a prošle sezone je na “Topolici” proslavila titulu.

“Mnogo toga će zavisiti od stanja terena. Ako podloga bude u dobrom stanju, mi smo u prednosti, ali ako ne - onda ta prednost može da se istopi. Mornar ima dobre igrače koji su igrali u dobrim klubovima, tu su i neki bivši članovi našeg kluba koji će sigurno biti motivisani. Svi žele da odigraju maksimalno protiv Budućnosti, tako će biti i ovog puta. Olakšavajuća okolnost za nas je što ne igra Aleksandar Vujačić”, aludirao je Milinković na visokog napadača Barana, koji je suspendovan.

Podgoričani su tokom pauze boravili u Beogradu, odigrali prijateljske utakmice sa OFK Beogradom i Partizanom.

“Zadovoljni smo kako je sve izgledalo. Bez obzira na umor od puta, ekipa je dobro radila, zalaganje i rad su bili na zadovoljavajućem nivou. Dobili smo kompliment od Partizana, što nam je posebno drago”, zaključio je Milenković.

Još tri meča 8. kola igraju se danas. Rudar u prvoj utakmici kola (16 h), u derbiju sjevera, dočekuje Jezero, dok je Petrovac tri i po sata kasnije (19.30) domaćin Jedinstvu Franci. U istom terminu (19.30) Mladost Lob.bet na “DG areni” dočekuje Arsenal.

Dečić i Sutjeska Meridianbet igraju u nedjelju u 19.30 - bez prisustva navijača. Razlog - Tuzani nisu obezbijedili nedostatke vezane za utakmicu “povećanog bezbjedonosnog rizika”, koje se ne mogu igrati na igralištu OFK Titograda, niti su obezbijedili “odigravanje utakmice na zamjenskom stadionu koji ispunjava adekvatne uslove za prisustvo gostujućih navijača”.

Dečić, koji je 4. na tabeli, nedavno je eliminisao Sutjesku u 1/8 finala Kupa, a Nikšićani očajnički žele prekid negativne serije od čak osam utakmica bez trijumfa, računajući Evropu i domaći Kup.

Parovi 6. kola

Subota

RUDAR - JEZERO (16 h)

Sudija: Dejan Marković (Bar)

PETROVAC - JEDINSTVO (19.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MLADOST DG - ARSENAL (19.30)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

MORNAR - BUDUĆNOST (20.30)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Nedjelja

DEČIĆ - SUTJESKA (19.30)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: