Dvije asistencije Salaha, Liverpul opet nakon preokreta do pobjede

"Redsi" u gostima savladali Vulverhempton 3:1

6309 pregleda 0 komentar(a)
Hvang i Robertson, Foto: Reuters
Hvang i Robertson, Foto: Reuters

Treći put ove sezone fudbaleri Liverpula dolaze do pobjede nakon preokreta - ekipa Jirgena Klopa je danas u petom kolu Premijer lige, u gostima savladala Vulverhempton 3:1.

Gubio je Liverpul od sedmog minuta kada je Hvang zatresao mrežu, a onda su u nastavku Gakpo i Robertson kreirali preokret, dok je autogol postigao Bueno.

Domaći su bolji bili u prvom poluvremenu i poveli u sedmom minutu - Neto je od centra do kaznenog prostora vukao loptu, fudbaleri Liverpula se nisu ni trudili da ga zaustave, a onda je na drugoj strani asistirao Hvangu, koji je postigao gol.

Vulverhemtpon je fenomenalno odigrao prvo poluvrijeme, Neto je bio opasan, a fudbaleri Liverpula nisu ozbiljnije zaprijetili.

U nastavku se situacija promijenila. Pristup Liverpula je bio drugačiji, pa su gosti brzo stigli do izjednačenja - nakon gužve u šesnaestercu Žota je dodao loptu do Salaha, koji je asistirao Gakpu, a mladi Holanđanin postigao gol.

Preokret je kompletiran u 85. minutu kada je Salah ponovo asistirao, a gol postigao Robertson. Konačan rezultat postavio je Bueno, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade postigao autogol. On je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Eliota.

Salah je danas postao afrički fudbaler sa najviše asistencija u Premijer ligi (63).

Liverpul je nakon preokreta ove sezone savladao još Bornmut i Njukasl.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: