"Građani" i Totenhem slavili preokretima, De Zerbi očitao lekciju Mančester junajtedu

Totenhem i Aston Vila do pobjeda duboku u nadoknadi, Brajton se igrao na Old Trafordu, Siti klasom riješio bunker "čekićara"

10684 pregleda 1 komentar(a)
Velbek je ančeo mrežu bivšeg kluba, Foto: REUTERS
Velbek je ančeo mrežu bivšeg kluba, Foto: REUTERS

Gubili su velikani iz Mančestera na poluvremenima, ipak, prvak Engleske i Evrope, Siti je uspio da preokrene u nastavku i slavi na gostovanju Vest Hemu - 3:1, dok je Junajted dekalsiran od Brajtona sa 3:1.

Deklasiran, jer je "đavole" ubjedljivijeg poraza spasao golman Onana.

Poveli su gosti preko bivšeg nap‚adača Junajteda Denija Velbeka u 20. minutu i to je evć bio alarm za Old Traford, pošto ekipa Roberta de Zerbija se ne zaustavlja kada "rani" rivala.

Pokazalo se to u 53. minutu, kada je Gros sjajno tijelom izbacio Martinesa i sjajno pogodio, da bi opet Lempti bio asistent a Žoao Pedro strijelac u 71. minutu.

Old Traford je krenuo da se prazni, na žalost 20-godišnjeg Tunižanina Hanibala Mežbrija, koji je nakon solo prodora postigao fantastičan prvijenac u dresu "đavola" u 73. minutu.

U posljednjih 20-ak minuta domaćin nije uspio da napravi pritisak, već je Onana spasavao, naročito kod sjajne akcije Ansua Fatija.

Junajted je prvi put u klupskoj istoriji izgubio tri od prvih pet mečeva u Premijer ligi.

A Siti je gubio pogotkom Vard-Prauza u 36, ali su "građani" isuviše organizovani i uigrani i preokrenuli su u drugom poluvremenu - Džeremi Doku je već u 46. minutu izjednačio an asistenciju Alvaresa, da bi 30 minuta kasnije Bernardo Silva iskoristio sjajno dodavanje Alvaresa.

Konačan rezultat postavio je Erling Haland na dodavanje Bernarda Silve.

A Džejms Medison i Ejndž Postekoglu proglašeni su nejboljim igračem i trenerom u avgustu, da bi Šefild junajted bio nadomak pobjedi u Londonu. Ipak, Rišarlison u osmom i Dejan Kuluševski u 10. minutu nadoknade su potpisali preokret (2:1), nakon što je za goste pogodio Hamer u 74. minutu.

Sparsi su oborili i svoj i rekord Premijer lige, jer su pobijedili iako su gubili do 98. minuta. U januaru prošle godine su gubili od Lestera do 95. minuta i slavili.

Njukasl je prekinuo seriju od tri poraza i savladao Brentford 1:0. Gol odluke dao je Kalum Vilson u 64. minutu iz penala.

I Aston Vila je sa dva gola u nadoknadi slavila protiv Kristal Palasa (3:1), dok je Fulam kući bio bolji od Lutona (1:0).

Пласман обезедио Sofascore

Bonus video: