Borba i zvijezde: Šest crvenih kartona i oduševljenje igrama Kristijana Ronalda, Benzeme, Nejmara, Mitrovića...

Ronaldo je predvodnik strijelaca sa sedam golova, sve u posljednje četiri utakmice Pro lige, ali i četiri asistencije za Al Nasr

10739 pregleda 3 komentar(a)
Portugalac je opet namjestio nišanske sprave, Foto: Reuters
Portugalac je opet namjestio nišanske sprave, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je "povukao nogu", Saudi Profesional liga postaje jedna od najjačih i najuzbudljivijih.Vrhunski treneri, brojne fudbalske ikone, prepune tribine i borba - čak šest crvenih kartona pokazano je u 6. kolu Profesional lige.

A Ronaldo je predvodnik i na listi striejlaca sa sedam golova, sve u posljednje četiri utakmice Pro lige, ali i četiri asistencije za Al Nasr.

Nejmar je debitovao asistencijom sunarosniku Malkomu, koji je došao iz Zenita.

Na listi trijelaca iza Ronalda sa po šest golova su njegov saigrač Sadio Mane i Salem Al Dosari, koji je u Kataru postigao gol za jedini poraz Argentine, koja je potom osvojila Mundijal.

Al Dosari igar sa Aleksandrom Mitrovićem u Al Hilalu, najvećem, klubu Azije, u njemu je i Nejmar.

"Napokon sam se našao u velikom klubu, nakon toliko godina u Engleskoj mi ništa ne nedostaje. Al Hilal je ovdje što i Real Madrid u Evropi", kazao je Mitrogol, čiji klub je lider a centarfor "orlova" je u četiri uatkmice upisao pet golova i asistenciju.

A gdje su vrhunski igrači i spektakl je garantovan, Benzema je gol dao koljenom, Alen Sent Maksimen je donio pobjedu Al Ahliju pogodivši ispod mjesta gdje se spajaju stativa i prečka...

Bonus video: