Milinković: Nastavili smo niz bez poraza - to je pozitivno

Budućnost u Baru prekinula seriju od tri pobjede (0:0), ali ostala na vrhu tabele

5184 pregleda 0 komentar(a)
Filip Domazetović, nada Budućnosti na golu, Foto: FK Budućnost
Filip Domazetović, nada Budućnosti na golu, Foto: FK Budućnost

Budućnost je nakon osam kola očekivano na vrhu tabele, a lidersku poziciju - neočekivano, dijeli sa Jezerom.

"Plavi" imaju bolju gol-razliku i zadržali su poziciju na kojoj žele da budu, iako su u Baru protiv Mornara (0:0) prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

Trener Mladen Milinković nije bio nezadovoljan epilogom duela na Topolici, bez obzira na to što je njegov tim u drugom poluvremenu propustio najveću priliku u fudbalu - šut napadača Balše Sekulića sa bijele tačke odbranio je golman domaćih Stefan Popović.

„Utakmica je mogla da ode ili na jednu ili na drugu stranu. Mornar je bio dosta dobar, u prvih dvadesetak minuta nam je pravio dosta problema po lijevoj strani ubacivanjima, napadima i udarcima, dok je u drugom poluvremenu imao stopostotnu šansu“, kaže Milinković za sajt kluba.

„Kada se sve sabere, ne mogu reći da sam nezadovoljan remijem uprkos tome što je ambicija kluba na svakoj utakmici - pobjeda. Međutim, kada promašite penal kao najbolju šansu na utakmici, treba biti realan. Čestitam igračima i jednog i drugog tima, jer su odigrali jednu otvorenu utakmicu sa dosta prilika – malo je nedostajalo da budu izrazite šanse“.

Budućnost je bila nekompletna u Baru, golman Đorđije Pavličić otpao je na dan meča zbog prehlade, u prvom poluvremenu je zbog povrede morao da izađe Petar Grbić...

„Nedostajali su nam neki važni igrači, ostali smo i bez Grbića u ranoj fazi meča koji je možda u ovom momentu najkvalitetniji igrač u ligi, ali bez obzira na to - moramo da gledamo naprijed. Naravno da nas brinu izostanci ključnih igrača, ali nastavili smo niz bez poraza i to je ono što može da bude pozitivno“.

Pavličićeva zamjena na golu, mladi Filip Domazetović, opravdao je povjerenje.

„Za nas koji radimo u klubu Domazetović nije iznenađenje, to je dečko u koga klub vjeruje i ulaže. Da nije procijenjeno da je potencijal, ne bi ni potpisao ugovor sa klubom. Imao je i on pehova u prošlosti sa povredama, ali je pauzu iskoristio na pravi način i ukazala mu se šansa. Raduje nas što još jedan mladi igrač pokazuje potencijal u koji je klub vjerovao. Nadam se da će Domazetović iskoristiti svoj talenat i predstavljati kako klub, tako i reprezentaciju na najvećem nivou jednog dana“, jasan je Milinković.

Bonus video: