Sutjeska ubjedljiva protiv Dečića za prekid crne serije

Nikšićani raspucani protiv Tuzana u Podgorici - 4:0. Prva pobjeda od 23. jula. Dva gola Dušana Vukovića, po jedan Milana Mirosavljeva i rezerviste Darjana Šušića

19725 pregleda 54 reakcija 18 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Sutjeska je vezala šest utakmica bez pobjede u domaćem prvenstvu, ukupno osam ako se računa Evropa i Kup.

Nadovezala se na sve i reprezentativna pauza, koja je, očigledno, prijala timu Vladimira Jankovića - Nikšićani su u derbiju 8. kola Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige savladali Dečić kao gosti, sa ubjedljivih 4:0 u Podgorici.

Tek druga pobjeda Sutjeske ove sezone, prva od 23. jula, ali tabela govori da sve može da se ispravi i da nije kasno za povratak - vodeći Budućnost i Jezero imaju, naime, svega četiri boda više.

Najbolja partija Sutjeske ove sezone poklopila se i sa najslabijom partijom Dečića, koji je očigledno u golgeterskoj klrizi - tri prvenstvene utakmice bez postignutog gola.

Tuzani su bodovno izjednačeni sa Sutjeskom uz, podrazumijeva se nakon ovog meča - slabijom gol-razlikom.

Mladi reprezentativac Crne Gore Dušan Vuković lansirao je Nikpićane sa dva gola - prvi je dao u 27, drugi u 53. minutu, u međuvremenu se, u 33, upisao i Milan Mirosavljev.

Sve je bilo gotovo mnogo prije kraja, a trijumf je u sudijskoj nadoknadi potvrdio Darjan Šušić.

Od početka su gosti kontrolisali dešavanja na terenu, visokim presingom natjerali su Tuzane na greške, kao posljedica stigle su šanse i golovi.

U 27. minutu Boričić je pametno propustio loptu koja je stigla sa lijeve strane, na nju je naletio Vuković i zakucao je u mrežu.

Samo šest minuta kasnije pogriješili su fudbaleri Dečića, izgubili su loptu na sredini terena, Vuk Striković je sjajno provukao loptu Mirosavljevu koji je pogodio drugi put ove sezone - 0:2.

Dobru šansu da se vrati u igru, ispostavilo se posljednju za to u ovom meču, Dečić je imao u finišu prvog dijela, kada je pokušao Darko Zorić, a odmah nakon kornera i Stefan Milić - rezultat se nije mijenjao.

Zato jeste u osmom minutu nastavka, i to u korist Sutjeske - asistencija Grivića i drugi gol Vukovića na meču za 0:3.

Sve je bilo gotovo, domaći su propustili šansu da postignu počasni gol (prečka Vuljaja), ali priliku nije propustio Sutjeskin rezervista, Šušić, koji je u nadoknadi vrlo efektno, grudima, ubacio loptu u gol nakon centaršuta još jednog rezerviste, Fahda Mohameda.

Posljednjih pola sata gosti su igrali bez trenera na klupi, Vladimir Janković je isključen zbog burnih protesta nakon što je pomoćnik podigao ofsajd u, činilo se, regularnoj pozicijii igrača Sutjeske.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: