Turska otpustila Kunca, jer je kritikovao igrače - Joakim Lev među potencijalnim nasljednicima

Njemački stručnjak je nakon poraza od Japana u prijateljskom meču odgovorio na pozive navijača da podnese ostavku tako što je rekao da njegovi igrači moraju više da rade i da ne treba on da preuzima svu krivicu

8086 pregleda 0 komentar(a)
Kunc, Foto: Reuters
Kunc, Foto: Reuters

Iako se trenutno nalazi na poziciji koja vodi na Evropsko prvenstvo Turska je odlučila da raskine saradnju sa dosadašnjim selektorom.

Fudbalski savez te zemlje uručio je otkaz Štefanu Kuncu, a kao razlog se navodi to što je njemački trener kritikovao svoje igrače nakon poraza u prijateljskom meču od Japana (4:2), objavila je agencija DHA, a prenosi Rojters.

Kunc je nakon pomenutog poraza odgovorio na pozive navijača da podnese ostavku tako što je rekao da njegovi igrači moraju više da rade i da ne treba on da preuzima svu krivicu.

Naglasio je da njegovi igrači moraju da odgovore na kritike na terenu, a ne "u intervjuima poslije meča", dodajući da je uznemiren što ne daju najbolje rezultate.

DHA je objavila da su Kuncovi komentari poremetili odnose sa FS Turske, koja ga je u sinoć obavijestila da će sa njim raskinuti ugovor.

Rojters dodaje da nije bilo zvaničnog saopštenja FS Turske, a DHA navodi da će sve biti ozvaničeno sjutra (utorak).

Nekadašnji njemački napadač i šampion Evrope kao igrač, igrao je za turski Bešiktaš, a na mjesto selektora imenovan je u septembru 2021. nakon što je prije toga predvodio mladu reprezentaciju Njemačke do titule prvaka Evrope 2017. i 2021.

Tursku je vodio na 20 mečeva, a slavio je na njih 12.

Turski mediji pišu da će u narednom meču kvalifikacija Tursku predvoditi Kuncov pomoćnih Kenan Kočak, a FS Turske će pokušati da na klupu reprezentacije vrati bivšeg selektora Abdulaha Avdžija.

Kao idealno rješenje pominje se dovođenje Joakima Leva - čovjeka koji je 2014. vodio Njemačku do svjetske titule.

Bonus video: