Krstović - manija u Italiji: rekorder Lećea na oku direktora Intera

Crnogorski fudbaler postao prvi igrač Lećea koji je zatresao mrežu na prva tri meča u eri otkada se za pobjedu dobijaju tri boda

32766 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Direktor Intera Pjero Auzilio došao da ga uživo gleda: Nikola Krstović slavi gol u Monci, Foto: Claudio Grassi/La Presse via AP
Direktor Intera Pjero Auzilio došao da ga uživo gleda: Nikola Krstović slavi gol u Monci, Foto: Claudio Grassi/La Presse via AP

Leće je najprijatnije iznenađenje sezone u Seriji A, jedini tim uz Inter i Juventus koji nije poražen u prva četiri kola, a otkrovenje je, bar za italijanske ljubitelje fudbala, Nikola Krstović.

Crnogorski reprezentativac je dao gol iz penala na gostovanju Monci (1:1) i postao prvi igrač “đalorosa” koji je bio precizan na prva tri meča u eri otkada se za pobjedu dobijaju tri boda.

Gosti iz Pulje su izborili penal već u 55. sekundi, a prste u to je umiješao 23-godišnji centarfor, koji je presingom natjerao golmana Alesandra Sorentina na očajan pas, što je iskoristio Pontus Almkvist i iznudio faul Luke Kaldirole. Krstović je namjestio loptu na bijelu tačku i snažnim udarcem zatresao mrežu. Domaći su u 24. minutu stigli do boda golom Andree Kolpanija.

Nije Krstović tema samo zbog odlične forme, već i zbog informacije koju je juče objavio poznati novinar Nikolo Skira - da je utakmicu u Monci uživo gledao direktor Intera Pjero Auzilio baš zbog bivšeg napadača Zete, Crvene zvezde i DAC Dunajske Strede, kao i Kolpanija.

Jasno je, ipak, da momak koji je nedavno zatresao mrežu i Litvanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo neće sigurno napustiti Leće do ljeta, jer ne bi imao pravo da igra za drugi klub. Naime, ove sezone je već igrao za DAC, a FIFA ne dozvoljava da igrač tokom iste takmičarske godine nastupa za tri tima.

Svejedno, Krstović je iz dana u dan sve više u fokusu italijanske javnosti, koja veliča direktora Lećea Pantalea Korvina zbog njuha za balkanske bisere. Podsjeća se da je iskusni operativac u Seriju A doveo Mirka Vučinića, Valerija Božinova, Stevana Jovetića, Adema Ljajića i Dušana Vlahovića, a “Italian Football TV” ističe da je Korvino vodio zanimljiv razgovor sa slavnim Nikšićaninom.

Kada ga je pozvao za savjet, Vučinić, koji sa Krstovićem sarađuje u reprezentaciji Crne Gore, navodno mu je rekao:

“Dovedi ga, makar za njega morao da platiš 10 miliona eura!

Korvino je posao zaključio za četiri miliona, a na ljeto bi mogao višestruko da zaradi. Pogotovo ako Inter bude u igri...

Bonus video: