Crnogorski fudbaleri tresli mreže, Jovetić debitovao u remiju

Nikša Vujanović, Viktor Đukanović, Nikola Krstović i Dušan Bakić postigli po gol, Milutin Osmajić na debiju za Preston upisao asistenciju

8861 pregleda 1 komentar(a)
Andrija Radulović u dresu novosadske “stare dame”, Foto: facebook.com/FudbalskiKlubVojvodina
Andrija Radulović u dresu novosadske “stare dame”, Foto: facebook.com/FudbalskiKlubVojvodina

Nikša Vujanović i Andrija Radulović, koji nastupaju u Superligi Srbije, obilježili su prethodnu sedmicu kada je riječ o učinku naših fudbalskih internacionalaca, a na osnovu podataka koje analizira sajt Sofascore.

Mladi fudbaler sa Cetinja je u pobjedi Voždovca protiv Mladosti (3:1) postigao gol u 48. minutu za 2:1. Taj pogodak mu je bio drugi u sezoni na sedam odigranih mečeva, pa ga je Sofascore ocijenio sa 8,1.

Istu ocjenu kao Vujanović dobio je Radulović, iako je njegova Vojvodina poražena 2:0 na gostovanju subotičkom Spartaku.

Nakon tandema iz Superlige Srbije, slijedi Nebojša Kosović (7.8). Nekadašnji vezista Partizana je nastavio sa dobrim partijama u kineskoj Haki, a prethodnog vikenda je bio asistent u ubjedljivoj pobjedi (5:1) nad Šenženom. On je ove sezone postigao dva gola, a imao je isto toliko asistencija.

Haka je u donjem dijelu tabele, nalazi se na 12. mjestu, ali sa velikih 11 bodova više od Dalijena, koji je u zoni ispadanja.

Sjajan vikend je iza Viktora Đukanovića i Nikole Krstovića (7,6), koji nastavljaju da tresu mreže u Švedskoj, odnosno Italiji.

Đukanović je postigao još jedan sjajan pogodak, ali Hamarbi nije uspio da izbjegne poraz od lidera Alsvenskan lige, Malmea - 3:1. Bivši igrač Budućnosti je na startu drugog poluvremena ušao u igru, a u 83. minutu je sa ivice kaznenog prostora plasirao loptu u gornji lijevi ugao i postavio konačan rezultat.

Nikšićanin je od dolaska u Hamarbi odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima, a devet puta je bio strijelac.

Učinak
foto: Sofascore

A Krstović nastavlja da briljira u Lećeu. Postigao je gol iz penala na gostovanju Monci i postao prvi fudbaler Lećea koji je na prve tri utakmice postigao makar po gol. Prije Moncine, crnogorski napadač je tresao mreže Fiorentine i Salernitane.

U listu strijelaca se ovog vikenda upisao i Dušan Bakić. Povremeni crnogorski reprezentativac je postigao gol za Dinamo iz Minska u pobjedi nad Nemanom (2:1). Bakićev tim na čelu tabele ima šest bodova više, ali i utakmicu više od rivala iz Groznog.

Odličan debi u dresu Prestona je iza Milutina Osmajića. Bivši fudbaler Sutjeske, Kadisa, Bandirme i Vizele je u 25. minutu asistirao Lijamu Milaru za 2:0. Preston je na kraju slavio 2:1 i ostao na prvom mjetu Čempionšipa sa 16 bodova nakon šest utakmica.

A debi u dresu Olimpijakosa je imao Stevan Jovetić. On je nedavno potpisao za velikana iz Atine, a šansu da debituje dobio je na utakmici sa AEK-om. Jovetić je na terenu proveo desetak minuta, a meč je završen neriješeno (1:1).

Bonus video: