Srećni Real rasplakao debitanta, Belingem u 94. minutu srušio Union Berlin

Debitant u elitnom takmičenju do sudijske nadoknade bio na pragu remija, ali je Džud Belingem poslije šuta Federika Valverdea i karambola u šesnaestercu postigao šesti gol na isto toliko utakmica u dresu Reala

9991 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Isabel Infantes
Foto: REUTERS/Isabel Infantes

Djelovalo je da će prvi put poslije 12. decembra 2018. godine, kada je sa kombinovanim timom doživio nebitan poraz od moskovskog CSKA (3:0), Real Madrid ostati bez gola na "Santjago Bernabeuu" u Ligi šampiona.

Ali, sreća je bila uz "kraljevski klub", koji je do pobjede nad Union Berlinom došao u 94. minutu.

Tada je Federiko Valverde snažno šutirao, lopta se odbila od Paula Jekela i Aleksa Krala, ali je došla pravo na nogu Džudu Belingemu, koji je pogodio praznu mrežu.

Madriđani su bili potpuno bezopasni u 1. poluvremenu, ali su "živnuli" u nastavku, pogotovo od 66. minuta, kada su Toni Kros i Valverde zamijenili indisponirane Eduarda Kamavingu i Orelijena Čuamenija.

Imali su igrači Karla Anćelotija nekoliko prilika, a najopasniju situaciju je raščistio iskusni Leonardo Bonući, koji je nakon oštrog centaršuta Rodriga sklonio loptu ispred Hoselua.

Iskusni napadač je još nekoliko puta mogao do gola, ali nije imao ni sreće.

A onda, Belingem je opet bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Ako je navijačima Uniona to za utjehu, debitant u elitnom takmičenju je pokazao da nije zalutao i da će biti jako opasan u grupi u kojoj su i Napoli i Braga.

U drugom meču koji je počeo u 18.45 časova, Kopenhagen je u grotlu "Ali Sami Jena" do samog finiša vodio protiv Galatasaraj 2:0 golovima Mohameda Eljunusija u 35. i Dioga Gonsalveša u 58. minutu.

Domaći su dobili poklon, jer je Elijas Jelert dobio drugi žuti karton u 73. minutu.

Galata je krenula u napad, a do izjednačenja je došla u razmaku od samo 106 sekundi - prvo je Tete u 86. minutu asistirao Saši Boju za 1:2, a onda u 88. minutu i sam majstorski pogodio za izjednačenje.

Bonus video: