Preko velikana do četiri finala - to je Stari aerodrom

Na masovnom i kvalitetnom “Podgorica Trophy” FK Stari aerodrom igrao u finalima u sve četiri kategorije, a učestvovali su Partizan, Zvezda, Dinamo, Astana... Potvrda dugogodišnjeg sjajnog rada kluba koji u sedam selekcija ima preko 600 dječaka

4034 pregleda 380 reakcija 2 komentar(a)
Vrijeme je slavlja za FK Stari aerodrom, Foto: FK Stari aerodrom
Vrijeme je slavlja za FK Stari aerodrom, Foto: FK Stari aerodrom

U četiri kategorije, i u sudarima sa regionalnim i inostranim velikanima na masovnom i kvalitetnom “Podgorica Trophy”, Fudbalski klub Stari aerodrom prošlog vikenda je osvojio četiri medalje - igrao je finale u svakoj kategoriji!

Klub koji postoji tek od 2015. godine čak pet puta je za godinu slavio protiv tradicionalno jednog od najjačih klubova u mlađim kategorijama, Partizana.

Da ima izuzetan potencijal i da parola kluba “posvećenost i talenat” daje rezultate, FK Stari aerodrom je potvrdio u Užicu na “Trofeju Radomir Antić”, kada je od devet utakmica dobio osam i zauzeo treće mjesto. U utakmici za bronzu 11. septembra “pala” je ekipa Partizana 2014. godište, penalima, nakon 1:1 u regularnoj igri.

- Zaista sam prezadovoljan zalaganjem i interesovanjem, u klubu u sedam selekcija trenira 600 mališana, sa njima radi 13 trenera, četiri sa A licencom. Poželjno bi bilo na taj broj da imamo 20 trenera, ali uspijevamo uz maksimalnu angažovanost i veliki rad, a klub nema sponzora i uglavnom živi od članarina - priča za “Vijesti” Edis Jasavić, trener sa A licencom i vođa projekta.

A taj projekat već daje puno crnogorskom fudbalu, u tri uzrasta - pioniri, mlađi pioniri i pjetlići FK Stari aerodrom su aktuelni prvacu, sve kategorije daju 50 reprezentativaca, a u najstarijem uzrastu u klubu - kadetima, čak pet reprezentativaca Crne Gore.

- Na državnom nivou ove godine igraće naši pioniri i kadeti, koji su po meni favoriti za naslov prvaka. Osim na terenu, klub se trudi i da izgradi sopstvenu infrastrukturu i u toku sa radovi na izgradnji stadiona na Starom aerodromu, odmah pored OFK Titograda, na čijem, ali i kampu Budućnosti, sada treniramo. Imamo i dvije balon sale, veliki je posao i administarcija.., ali navikli smo. Nadamo se da će uskoro biti podrške, da će klub naći i sponzora kako bismo olakšali rad i poboljšali uslove - kazao je nekadašnji defanzivac Jezera, Dečića...

Poput njega, i ostali treneri u klubu su sa velikim domaćim, ali i međunarodnim iskustvom, a ima i bivših reprezentativaca Crne Gore.

- Sada je vrijeme za slavlje, četiri medalje na ‘Podgorica Trophy’, s tim da smo pobijedili u generaciji 2012. godište, u finalu smo bili bolji od splitskog Adriatika. U godištu 2011. u finalu smo izgubili od Astane, a u generacijama 2013. i 2014. bolji je bio zagrebački Dinamo. Ali, sve te naše selekcije su igrale u finalu, u konkurenciji 20-tak ekipa sa tradicijom i svijetla je budućnost pred klubom. Tim prije, jer smo imali zaista veliku podršku roditelja i navijača na turnirima završenim 18. septembra. Ti momenti slavlja biće urezani zauvijek u srcima, ali i istoriji kluba i zalog su velikim budućim uspjesima. Ove generacije su pokazale nevjerovatan talenat, zajedništvo, požrtvovanost i sportski duh. Treneri su rezultatima pokazali da se u klubu kvalitetno radi, a nadamo se uz podršku zajednice da će klub u budućnosti biti još bolji, uspješniji - zaključio je Jasavić.

Bonus video: