Crnogorske fudbalerke sjutra u Toršavnu debituju u Ligi nacija

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Toršavnu protiv Farskih Ostrva (19 h)

4142 pregleda 0 komentar(a)
Naše fudbalerke imaju rivalke po mjeri u Ligi nacija, Foto: FSCG
Naše fudbalerke imaju rivalke po mjeri u Ligi nacija, Foto: FSCG

Ženska seniorska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Toršavnu protiv Farskih Ostrva na startu premijernog izdanja Lige nacija. Duel grupe C3 počeće u 19 sati.

Crnu Goru četiri dana kasnije, 26. septembra na DG areni, očekuje duel sa Azerbejdžanom. U toj grupi je i selekcija Kipra.

"Kao što sam rekao i prilikom žrijeba, ovo je ujednačena grupa, u kojoj svako svakog može da pobijedi. Očekujem neizvjesne mečeve sa Farskim Ostrvima i Azerbejdžanom, ali smo trenutno fokusirani samo na narednu utakmicu. Nijesmo u poziciji da potcijenimo bilo kojeg protivnika, niti smo favoriti u ovim mečevima. Najvažnije je da djevojke daju svoj maksimum, to je osnovni preduslov za dobar rezultat", kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora će biti oslabljena u mečevima sa Farskim Ostrvima i Azerbejdžanom. Zbog povreda neće biti Nađe Stanović, Medine Dešić i Nikoline Caković, dok će Darija Đukić propustiti samo duel sa Farskim Ostrvima.

"Igraju se dvije utakmice u četiri dana i zbog toga nam je svaki izostanak veliki hendikep. Sa druge strane, to je šansa za mlađe igračice da pokažu koliko mogu i iskoriste ukazanu šansu", objasnio je Marić.

Crnogorska selekcija prvi zvanični meč odigrala je protiv Farskih Ostrva - 4. aprila 2013. godine, a uatkmica na startu pretkvalifikacionog turnira za SP završena je remijem - 3:3.

Još jednom su Crna Gora i Farska Ostrva igrale u zvaničnoj utakmici – u aprilu 2017. godine, u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Mundijal. Farska Ostrva su bila domaćin turnira i slavila su 2:1.

Bonus video: