Dječji vrtić iz Salcburga stvarno ima krila

Red Bul Salcburg najmlađi tim u istoriji Lige šampiona, sa 21 godinu i 183 dana, s tim da golman Šlager ima 27, pokazali da se može pobjeđivati

10056 pregleda 0 komentar(a)
Kapiten Dedić je prije mjesec napunio 21 godinu, Foto: REUTERS
Kapiten Dedić je prije mjesec napunio 21 godinu, Foto: REUTERS

Salcburg je iznenađujuće na startu Lige šampiona slavio na gostovanju Benfiki - 2:0.

!znenađujuće, ne samo zbog podatka da su "orlovi" prošle sezone pobijedili u grupi ispred PSŽ-a, a Juventus je morao u Ligu Evrope.

A Gerhard Štruber je do pobjede na "La Lušu" došao sa najmlađom ekipom u istoriji Lige šampiona, ali i sa devet igrača koji su imali povrede. Među njima bio je Strahinja Pavlović, ali je on od starta bio u igri.

Salcburg ne samo da je najmlađi tim u Ligi šampiona, već je jedini ispod prosjeka od 22 godine kojem je uspjelo da slavi u evropskom elitnom takmičenju.

Iako je Salcburg tokom ljeta realizovao transfere za 77 miliona, kupovao je za svega 30. Ovog ljeta osim Alekse Terzića, golmana Aleksandra Šlagera doveli su i Madsa Bidstrupa i vratili sa pozajmice Roka Šimića.

Ali kakav iima zbor: Oskar Gluh 19-godišnji Izraelac je vodio svoju zemlju do finala EP za mlade, dao je i gol Englezima koji su slavili u produžecima. dao ga je i sinoć na asistenciju Roka Šimića.

Aleksa Terzić je sa Fiorentinom igrao finale Lige konferencija, a Mads Bidstrup je blistao u Brentfordu prije dvije sezone...

Važan Šraf je i napadač Roko Šimić, sin Darija Šimića, kojeg su vratili sa pozajmice ali i 21-godišnji Amar Dedić, koji za Salcburg igra već od 16. godine.

Bonus video: