Nestvaran preokret u Mostaru, Zrinjski dobio AZ nakon minusa od tri gola

Zrinjski je na poluvremenu gubio 3:0 od AZ Alkmara, na kraju je start Lige konferencija proslavio pobjedom od 4:3

9291 pregleda 5 komentar(a)
Zrinjski ima razloga da slavi, Foto: twitter/uefa
Zrinjski ima razloga da slavi, Foto: twitter/uefa

Opuštanja nema, fudbal se igra na svim merdijanima a jedno od najvećih iznenađenja priredio je Zrinjski.

Pod "Bijelim Brijegom" je AZ Alkmar vodio sa 3:0 na poluvremenu, ali u nastavku... Četiri gola ekipe Krunoslava Rendulića i pobjeda kluba iz Bosne i Hercegovine.

AZ koji u prvenstvu Holandije ima sve četiri pobjede i gol razliku 12:2, primio je za poluvrijeme četiri gola na startu LIge konferencija.

Portali u BiH bili su do poluvremena jednogalsni - AZ se poigrava u Mostaru, ali...

Zvonimir Kožulj je u 48. pogodio iz slobodnjaka sa 30 metara za 3:1, on je u 81. potpisao i preokret, a između ta dva gola pogađali su Josip Ćorluka (68) i Aldin Hrvanović i 71. minutu.

"Igrači su heroji, nije ovo seoska ekipa. Oni su prvi na tabeli u svojoj ligi, ali naši momci su karakterni, nagrađeni smo sa četiri gola. Mi smo izgubili od LASK-a u sličnoj situaciji, praktično smo ispali u jednom pasu. Ovi momci su zaslužili trostruku premiju, ovo se mora stimulisati, sve je na upravi. Očekujem da ljudi koji vode klub zavuku ruku u džep, zaslužili su to momci", kazao je Rendulić.

Zrinsjki je imao od starta drugog poluveremena i podršku sa tribina i na krilima navijača slavio je jednu od najvećih pobjeda

To nije bilo jedino iznenađenje pošto je i Legija dobila Aston Vilu sa 3:2, a dva gola dao je 22-godišnji napadač iz Albanije, Enest Mući.

Genk je remizirao sa Fiorentinom (2:2), Ajtraht je dobio Aberdin sa 2;1, a Fenerbahče je nadigrao Nordsjilend sa 3:1. Identično je i to nakon preokreta Ferenecvaroš dobio Čukarički.

PAOK je slavio na gostovanju HJK-u (3:2), a najubjedljiviji je bio Ludogorec protiv Trnave (4:0).

Bonus video: