Mesi: Jedini sam Argentinac koji od svog kluba nije dobio priznanje za svjetsku titulu

Legendarni fudbaler neće po dobrom pamtiti boravak u Pari Sen Žermenu

13978 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jedini sam član svjetskog prvaka koji nije dobio priznanje od svog tadašnjeg kluba, rekao je 36-godišnji Leo Mesi u razgovoru za argentinske medije, osvrćući se još jednom na razdoblje provedeno u Pari Sen Žermenu.

Mesi je za PSŽ igrao od 2021. do 2023. godine, nakon što je skoro dvije decenije boravio u Barseloni s kojom je osvojio apsolutno sve i pritom postao najboljih fudbaler na svijetu

Kratki dio karijere u PSŽ-u neće mu ostati u lijepom sjećanju.

„Uvijek sam govorio da razdoblje u PSŽ-u neću pamtiti po dobrom. Uz sve što sam rekao mogu da spomenem i to da sam ja jedini član Argentine, svjetskih prvaka, koji od svog tadašnjeg kluba, a to je bio PSŽ, nije dobio priznanje. No, ako ništa drugo, pamtiću PSŽ kao klub u kojem sam bio kada sam postao svjetski prvak“, rekao je Mesi, kojeg su argentinski novinari još jednom pitali za mogući nastup na Svjetskom prvenstvu 2026.

„Daleko je taj turnir, tri godine su puno, pogotovo kada imate godina kao ja. Trenutno mi je u fokusu nastup na Kopa Americi, a o SP-u ćemo razmišljati, ozbiljno ili ne, nakon toga“, dodao je Messi koji je u 176 nastupa za argentinsku reprezentaciju postigao 104 gola i apsolutni je rekorder "gaučosa".

Bonus video: