Fudbalska Crna Gora: Podržavamo Sutjesku, nadležni da reaguju i smijene Savićevića

U saopštenju koje su potpisali Dragan Vujović, Brajan Nenezić, Žarko Drašković i Fikret Kurgaš navodi se i da su ogorčeni sa odlukama o podjeli sredstava manjim klubovima

9640 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Fudbalski savez Crne Gore (ilustracija), Foto: FSCG
Fudbalski savez Crne Gore (ilustracija), Foto: FSCG

NVO Fudbalska Crna Gora saopštila je da podržava Fudbalski klub "Sutjeska" i pozvala je nadležne institucije da reaguju i smijene predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića.

Sutjeska je prije nekoliko dana, u novom saopštenju upućenom medijima, istakla da Savićević protiv njih vodi "fudbalski rat", da on "sve manje uspješno rukovodi Savezom" i da su spremni da džentlmenski istupe iz svih takmičenja samo da bi, kako kažu, "genijalac" bio zadovoljan.

"Fudbalska Crna Gora šalje 'vapaj' svima, jer je fudbal u Crnoj Gori gotovo uništen. Došli smo do toga da se fudbal ne igra za navijače i gledaoce već samo da bi postojao FSCG. Napominjemo da je neko 'genijalno' odlučio da se kažnjavaju klubovi da igraju utakmice bez prisustva publike i to dva naša najveća kluba - Sutjeska i Budućnost, zbog kojih dolazi ionako mali broj gledalaca", navodi Fudbalska Crna Gora saopštenju koje su potpisali Dragan Vujović, Brajan Nenezić, Žarko Drašković i Fikret Kurgaš.

Oni apeluju na klubove da unaprijede saradnju.

"Da se ne dijele na naše i njihove da bi se ovaj najpopularniji sport u Crnoj Gori izvukao iz blata. Takođe apelujemo na klubove regije Centar, Jug i Sjever da se ne dijele već da unapređuju saradnju i traže sredstva koja pripadaju razvoju fudbala. Novac koji daje UEFA za razvoj fudbala u Crnoj Gori nije mali i ne primajte po pet hiljada eura, jer FSCG mora da Vam da mnogo više, jer smiješno je sa tom milostinjom odigrati pola sezone a kamoli čitavu", piše u saopštenju.

Dodaju da je Fudbalska Crna Gora ogorčena sa tim odlukama o podjeli sredstava manjim klubovima.

"Koji treba da služe za razvoj fudbala, a ne da ih dovode u situaciju da se gase. Tražimo da nadležni utvrde koliko ima sredstava na računu FSCG I kako se troše. Tražimo od svih fudbalskih radnika, bivših asova i klubova da se digne glas i otjera ova ekipa koja je dovela do dna našeg fudbala", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: