Znam da u ekipi ima pobjednika

Milorad Peković se vraća u crnogorski fudbal, u ponedjeljak će odraditi prvi trening sa ekipom Dečića

3876 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Podgorica
Foto: FK Podgorica

Fudbalskoj biografiji Milorada Pekovića, nekadašnjeg crnogorskog reprezentativca, od ponedjeljka će biti upisano i da je vodio još jednog crnogorskog prvoligaša - 46-godišnji trener je dogovorio uslove ugovora sa Dečićem, kojeg će preuzeti nakon današnjih utakmica 9. kola Meridianabet Prve crnogorske fudbalske lige.

Bivši fudbaler Partizana, Majnca, Grojter Firta, Hanze... u trenerskoj karijeri je vodio našu omladinsku fudbalsku selekciju, a već na prvom samostalnom poslu u klupskom fudbalu, napravio je sjajan rezultat - Podgoricu je odveo u evropske kvalifikacije.

- U ponedjeljak ću sa ekipom odraditi prvi trening, danas ću biti u Tivtu i gledati utakmicu protiv domaćeg Arsenala. Tačno je da je do ove saradnje došlo pomalo iznenada, ali nije da i u ranijim periodima nije bilo kontakata, razgovora o mogućoj saradnji sa upravom Dečića. Dogovorili smo se da vodim ekipu u ovoj, plus naredna sezona, ali još su ostali neki detalji koje treba da tek usaglasimo. Tu prvenstveno mislim na sastav stručnog štaba, pošto i ja imam ljude kojima vjerujem, poštujem i volim da se oslonim na njihov rad - objasnio je Peković.

On je dva mjeseca bio bez posla, nakon ispadanja CSKA iz Sofije iz evropskih kvalifkacija od rumunskog Sepsija, a gdje je bio pomoćnik na klupi Saši Iliću.

Sa druge strane, Dečić je riješio da se odrekne usluga slovačkog trenera Juraja Jarabeka, nakon domaćeg ubjedljivog poraza od Sutjeske (4:0). Neočekivanog i teškog, pogotovo nakon trijumfa Tuzana nad Sutjeskom 30. avgusta, u osmini finala Kupa Crne Gore.

Peković će, inače, biti 11. trener Dečića u posljednjiih pet godina.

- Nakon uspjeha sa Podgoricom, bio sam saradnik Saši Iiiću u Bugarskoj, baš kao što smo prethodno sa uspjehom radili u Čukaričkom. Poznajemo se odavno, igrali smo dvije sezone zajedno u Partizanu i sasvim je logično da sarađujemo, ali nažalost u bugarskoj ekipi nismo dobili pojačanja potrebna da odgovore ambicijama kluba. Sada mi predstoji novi izazov, u klubu koji napreduje korak po korak, i nadam se da će i stadion u Tuzima biti gotov za početak proljećnog dijela sezone. Klub se trudi da napreduje u svakom pogledu - kaže Peković, koji solidno poznaje ekipu Dečića.

- Uglavnom poznajem igrače, što kroz selekcije, reprezentaciju, ali i trenerske pripreme u utakmicama protiv ekipa za koje su igrali. Od ponedjeljka ću se i bliže upoznati sa stanjem u ekipi, navikama i mogućnostima da se napreduje i na sportskom planu. Znam da u ekipi ima pobjednika i radićemo na tome da rezultati budu u skladu sa očekivanjima kluba, navijača, uprave, tima - zaključio je Peković.

Osim u Partizanu i OFK Beogradu, Peković je ostavio veliki trag u njemačkom fudbalu, sa Grojter Firtom je izborio plasman u Bundesligu, u Majncu su mu treneri bili Jirgen Klop i Tomas Tuhel. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 34 utakmice.

Bonus video: