Kraj prvog kruga - ko će biti lider?

Budućnost i Jezero poravnati na vrhu uoči mečeva 9. kola Meridianbet 1. CFL, a čekaju ih domaće utakmice - protiv Petrovca, odnosno Mornara. Sutjeska sa Rudarom kraj Bistrice

4516 pregleda 3 komentar(a)
Jezero je senzacionalno na vrhu tabele oči posljednjeg meča trećeg kruga, Foto: FSCG
Jezero je senzacionalno na vrhu tabele oči posljednjeg meča trećeg kruga, Foto: FSCG

Utakmicama 9. kola danas se zatvara prvi krug Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, ali drugi već počinje u srijedu, kada su na programu dueli desete runde.

Budućnost i Jezero su na vrhu tabele i pokušaće tu da ostanu nakon domaćih mečeva - Podgoričani čekaju Petrovac (19 h), dok Plavljani nešto ranije (17 h) u Beranama, iako nije klasični domaći teren, igraju sa Mornarom.

“Protiv Petrovca očekujemo izuzetno tešku utakmicu - radi se o dobroj ekipi, koja ima dobrog trenera. Kažem neće biti lako, ali navikli smo na to da protiv Budućnosti svi dolaze silno motivisani - da se pokažu i dokažu. To je na kraju krajeva i normalno, a na nama je da bude pravi, da na teren prenesemo ono što treniramo i mislim da neće biti problema”, kazao je vezista Budućnosti Miloš Brnović.

Tri zadnja duela Budućnosti i Petrovca završena su remijima, a pamti se i prošlosezonski “vatromet” pod Goricom - 4:4. Sada Petrovčani ulaze u ovaj meč sa tri uzastopna remija, a Budućnost je takođe u prošlom kolu igrala neriješeno, sa Mornarom u Baru, prekinuvši pobjednički niz.

“Ono što nam je najviše nedostajalo protiv Mornara bio je pristup i bolji ulazak u utakmicu - mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali previše lagano i da se to na kraju odrazilo na krajnji rezutat”, dodao je Brnović.

Sutjeska će pokušati da pobijedi Rudar i krene u seriju, nakon trijumfa nad Dečićem prošle sedmice i prekida loše serije.

Veoma je dobra atmosfera, kao da sad svi trčimo jedan za drugog, borimo se. Nadam se da ćemo se predstaviti u još boljem svjetlu nego prošle nedjelje u Podgorici”, kaže dvostruki strijelac protiv Dečića, mladi reprezentativac Dušan Vuković.

Sutjeska je bez trenera - Vladimir Janković odrađuje prvi od tri meča suspenzije.

Arsenal i Dečić igraju u Tivtu (16 h), dok je Jedinstvo Franca u 18 časova dočekuja Mladost Lob.bet.

Parovi 9. kola

SUTJESKA MERIDIANBET - RUDAR (16 h)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ARSENAL - DEČIĆ (16)

Sudija: Dejan Marković (Bar)

JEZERO - MORNAR (17)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

JEDINSTVO FRANCA - MLADOST LOB.BET (18)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC (19)

Sudija: Dalibor Vujisić (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: