Budućnost sama na vrhu nakon preokreta protiv Petrovca - majstorija Almeide

Podgoričani u 91. minutu do pobjede 2:1. Jezero izgubilo od Mornara, Sutjeska i Dečić se približili vrhu, Jedinstvo slavilo u foto-finišu

43363 pregleda 56 reakcija 30 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 23.09.2023. 22:21h

Budućnost je sama na vrhu Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, sa tri boda više od Jezera, četiri od Sutjeske i Dečića, nakon spektakularnog preokreta pod Goricom protiv Petrovca (2:1).

Gosti su dugo vodili 1:0, Adnan Bašić je glavom već u 3. minutu pogodio mrežu, i taj rezultat bio je aktivan sve do samog finiša, do 79. minuta.

Još preciznije - dok trener domaćih Mladen Milinković nije uveo adute sa klupe.

Debitant Veljko Batrović je 11 minuta prije kraja prizemnim udarcem sa ivice šesnaesterca izjednačio na 1:1, postigavši prvi gol u prvoj utakmici u dresu Budućnosti.

Veljko Batrović
Veljko Batrovićfoto: FSCG

U prvom minutu sudijskog dodatka, Brazilac Almeida je namjestio loptu na 17 metara od gola nakon dosuđenog slobodnog udarca i fantastično je plasirao preko živog zida - njegov, takođe, prvi gol u dresu Budućnosti.

CFL, Meridianbet 1. CFL
foto: FSCG

Petrovčani su, interesantno, virtuelno bili prvi na tabeli dok su imali vođstvo. Poraz ih je spustio na petu poziciju.

Bili su gosti opasni i dok su vodili 1:0, imali su šansu i kod 1:1, ali se trud fudbalera Budućnosti, koji su od starta jurili prednost rivala, isplatio u samom finišu. Presudila je i "duža" klupa...

Sutjeska je prvi put u sezoni vezala dvije pobjede - nakon što je deklasirala Dečić, sada je uz mnogo problema kraj Bistrice izašla na kraj sa Rudarom.

Fudbaleri Sutjeske, Sutjeska
foto: FSCG

Vicešampionu je za trijumf bio dovoljan jedan gol - postigao ga je Dušan Vuković pet minuta prije kraja kada je iz peterca, iz drugog pokušaja, zatresao mrežu Pljevljaka. Njegov prvi udarac, glavom, odbranio je golman Rudara Vuksanović, ali kod drugog nije mogao ništa.

Dušan Vuković šutira glavom prije gola odluke
Dušan Vuković šutira glavom prije gola odlukefoto: FSCG

Sutjeska je tokom meča ditktirala ritam, ali ni Rudar nije bio bezopasan. Na kraju je presudio jedan gol...

Jedan gol je napravio razliku i u Tivtu, gdje je Dečić savladao Arsenal (1:0).

Momenat odluke je viđen u 12. minutu kada je Pjeter Ljuljđuraj poslije prekida i gužve u šesnaestetrcu udarcem glavom potpisao trijumf Tuzana.

Pjeter Ljuljđuraj
foto: FSCG

Mornar je u Beranama prekinuo niz Jezera od sedam mečeva bez poraza.

I u ovom susretu je viđen samo jedan pogodak - postigao ga je Demir Škrijelj u 52. minutu poslije slabe reakcije odbrane Plavljana.

Najdramatičnije je bilo u Bijelom Polju, gdje je Jedinstvo Franca u foto-finišu došlo do pobjede protiv Mladosti Lob.bet (2:1).

Ovo je za tim Vuka Bogavca tek druga pobjeda u dosadašnjih devet kola, za bodovno izjednačenje sa večeranjim rivalom.

Poveli su domaći već u 8. minutu, golom "dežurnog" strijelca, prekaljenog golgetera Žarka Koraća, ali se Mladost nije predavala. Trener Dragićević je pokušao izmenama u nastavku, a jedan od fudbalera koji je ušao u igru - Aleksa Maraš, sjajno je u 77. minutu naciljao pod prečku sa lijeve strane - iznad glave golmana Joksimovića.

Činilo se tada da bod putuje u Podgoricu, ali tako nisu mislili Bjelopljci. Vjerovali su do posljednjeg sekunda i u trećem, posljednjem minutu sudijskog dodatka, Momčilo Dulović je na drugoj stativi ugurao loptu u mrežu nakon kornera Krnića i velike gužve u šesnaestercu.

Rezultati 9. kola

JEDINSTVO FRANCA - MLADOST LOB.BET 2:1

Žarko Korać 8, Momčilo Dulović 90+3. - Aleksa Maraš 77.

BUDUĆNOST - PETROVAC 2:1

Veljko Batrović 79, Almeida 90+3. - Adnan Bašić 3.

JEZERO - MORNAR 0:1

Demir Škrijelj 52.

SUTJESKA MERIDIANBET - RUDAR 1:0

Dušan Vuković 85.

ARSENAL - DEČIĆ 0:1

Pjeter Ljuljđuraj 12.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: