Remi u derbiju sjevernog Londona, Liverpul prati Siti, novi šamar za Čelsi

Arsenal i Totenhem odigrali neriješeno na "Emirejtsu" - 2:2

7768 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhem je spreman za velike stvari - pokazao je to u svakom meču do sada u sezoni, potvrdio i na terenu na kojem je u posljednje vrijeme gubio gotovo bez reakcije.

Sparsi su u derbiju sjevernog Londona osvojili bod na "Emirejtsu" protiv Arsenala (2:2) iako su dva puta gubili, a u prvom poluvremenu kod minusa od 1:0 preživjeli žestoke nalete domaćina.

Ovaj Totenhem djeluje drugačije, na čelu sa menadžerm Ejndžom Postekogluom - izborio se za bod, uz malo sreće je mogao i do totalnog preokreta...

Ostalo je 2:2, pa su veliki rivali na istom učinku poslije šest kola, sa po dvije pobjede i remija.

Arsenal je poveo u 26. minutu kada je Kristijan Romero sproveo loptu u sopstvenu mrežu poslije šuta Bukaja Sake, a na izjednačenje se čekalo do 42. kada je pogodio Son...

Saka i Romero su bili u centru pažnje i početkom nastavka - Argentinac opet nije imao sreće, igrao je rukom u kaznenom prostoru, a jedan od najboljih engleskih fudbalera lako zatresao mrežu iz penala.

Tim Mikela Artete je ponovo imao rezultat, ali nije ni stigao da ga odbrani na način na koji želi, jer je sve uprskao Žoržinjo.

Iskusni vezista, koji je na poluvremenu zamijenio Deklana Rajsa, izgubio je loptu na svojoj polovini, Džejms Madison je povukao kontranapad koji je u svom stilu realizovao Son.

Igrao se 55. minut, malo ko je vjerovao da neće biti golova do kraja, ali ostalo je 2:2...

Remi na "Emirejtsu" su iskoristili Liverpul i Brajton i preuzeli drugo odnosno treće mjesto na tabeli.

"Redsi" su nastavili sjajan niz i na "Enfildu" nadigrali Vest Hem - 3:1.

Mohamed Salah je načeo goste, poravnao je Džeron Bouven, a sve dileme su u kasnije otklonili Darvin Nunjes i Diogo Žota. Liverpul ima 16 bodova, dva manje od lidera Mančester sitija koji je upisao svih osam trijumfa.

Na bod minusa u odnosu na sastav Jirgena Klopa je Brajton nakon pobjede nad Bornmutom (3:1) koju je režirao dvostruki strijelac Kaoru Mitoma. Autogol je postigao mađarski reprezentativac Miloš Kerkez...

A Čelsi tone sve dublje, pa je doživio novi poraz.

Sada se na "Stamford bridžu" radovala Aston Vila (1:0) koja je krunisala to što gotovo cijelo drugo poluvrijeme imala igrača više pošto je isključen Malo Gusto.

Gosti iz Birmingema su do pobjede došli golom Olija Votkinsa u 73. minutu.

"Plavci" poslije šest kola imaju pet bodova, savladali su jedino Luton...

Standings provided by Sofascore

Bonus video: