Morata ne prašta, Atletiko slavio u derbiju

Atletiko Madrid u 6. kolu La Lige bolji od Real Madrida - 3:1

13510 pregleda 1 komentar(a)
Morata i Grizman, Foto: Reuters
Morata i Grizman, Foto: Reuters

Prvi madridski derbi ove sezone pripao je Atletiku - "kolćonerosi" su večeras u 6. kolu La Lige savladali Real Madrid (3:1) i prekinuli niz od tri meča bez pobjede u duelima sa gradskim rivalom u svim takmičenjima.

Prethodni trijumf nad Realom, Atletiko je ostvario 8. maja 2022. godine.

Večerašnju utakmicu je obilježio dvostruki strijelac, Alvaro Morata, a gol je postigao i Antoan Grizman. Na drugoj strani se upisao Toni Kros.

Atletiko je furiozno stigao do dva gola prednosti - već u četvrtom minutu Morata je nakon sjajnog centaršuta Lina savladao Kepu, da bi u 18. Saul centrirao, a Grizman sa pet metara povisio na 2:0.

Domaćin je u 30. minutu mogao da dođe i do trećeg pogotka, ali je Saul bio neprecizan.

Real u tim momentima nije bio ubjedljiv, ali je do gola stigao deset minuta prije kraja prvog poluvremena kada je Toni Kros dočekao jednu loptu na 16 metara od gola i preciznim udarcem savladao Oblaka.

Početkom drugog poluvremena postavljen je konačan rezultat - ponovo je asistent bio Saul, a drugi gol je postigao Morata.

Atletiko je u 54. minutu mogao i do ubjedljivije prednosti, ali je Ermoso pogodio prečku, dok su na drugoj strani neprecizni bili Ridiger, Čuameni i Dijas.

Crnogorski reprezentativac Stefan Savić večeras je odigrao 90 minuta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: