Tužilac u Lećeu traži četiri godine zatvora za Vučinića i oduzimanje imovine; Odbrana: U navedenom periodu živio u UAE

Kako navode mediji iz regija Pulja, nekadašnji kapiten Crne Gore optužen je za utaju poreza u iznosu od približno 13 miliona eura

24076 pregleda 39 reakcija 20 komentar(a)
Vučinić, Foto: FSCG
Vučinić, Foto: FSCG

Suđenje za navodnu utaju poraza Mirku Vučiniću nastavljeno je u Lećeu, a nekadašnjem kapitenu Crne Gore, sada članu stručnog štaba reprezentacije naše zemlje, prijeti oduzimanje imovine, čak i zatvorska kazna od četiri godine.

Kako je objavio portal "Quotidiano" iz regije Pulja, takvu kaznu predložio je tužilac Masimilijano Kardući, dok je s druge strane Vučinićeva odbrana zatražila oslobađajuću presudu, jer kako navodi njihov klijent je u navedenom periodu živio i radio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prema pomenutom mediju, Vučinić je optužen za utaju poreza u iznosu od približno 13 miliona eura.

Optužba se zasniva na istragama koje je vodila finansijska policija i Vučinić je navodno trebalo da plati porez u Italiji iako je tada igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Odbrana, međutim, pokušava da dokaže da je Vučinić od 2014. do 2017. godine sa cijelom porodicom "fiskalno" bio nastanjen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je u tom periodu igrao za Al Džaziru.

Presuda u ovom slučaju biće donesena 19. oktobra.

Vučinić je za Leće igrao od 2000. do 2006, nakon čega je do 2014. nosio dresove Rome i Juventusa. Karijeru je završio 2017. poslije teške povrede u Al Džaziri.

Bonus video: