Crna Gora protiv Azerbejdžana, Marić: Dovoljno smo zreli da imamo kontinuitet pobjeda

Meč na "DG areni" igra se sjutra sa početkom u 18 časova

3600 pregleda 34 reakcija 0 komentar(a)
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG
Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: FSCG

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra (18) na "DG areni" dočekuje Azerbejdžan u drugom kolu grupe C3 Lige nacija.

Crna Gora je u petak, na startu takmičenja, pobijedila u gostima Farska Ostrva (1:0), nakon turbulentnog puta, straha i stresa koji je ekipa preživjela prilikom slijetanja u Toršavn.

"Bukvalno je bilo turbulentno i kada smo slijetali na Farska Ostrva i kada smo se vraćali u Podgoricu, ali sada, kada je sve prošlo, srećni smo zbog pobjede. Zadovoljan sam i igrom, posebno u prvom poluvremenu, u kome smo mogli da postignemo još koji gol. Dobro je, takođe, što za 90 minuta nismo dozvolili rivalkama da nas ozbiljnije ugroze, kazao je selektor Mirko Marić.

Farska Ostrva su arhivirana, slijedi Azerbejdžan.

"Bilo je jako stresno u putu, ali mislim da je sada to iza nas. Dobro smo počele, vjerujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu", rekla je Milica Radunović.

Malo je vremena za oporavak i za pripreme za drugi meč - Azerbejdžan je u prvom kolu igrao 1:1 sa Kiprom u Bakuu.

"Mislim da je sada najvažnije i ključno koliko ćemo se oporaviti poslije naporne utakmice i putovanja. Od toga zavisi kako ćemo odigrati meč sa Azerbejdžanom, naglasio je selektor Marić.

Crna Gora je protiv Azerbejdžana igrala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i slavila 2:0 kod kuće, golovima Slađane Bulatović i Anđele Tošković, dok je u gostima poražena (1:0).

"Azerbejdžan je agresivna ekipa, iz prvog šešira, koja zna kako da igra na rezultat. Mislim, ipak, da pobjeda neće doći u pitanje ako mi budemo igrali kao na Farskim Ostrvima, posebno u prvom poluvremenu. Zanima me da vidim da li smo spremni da imamo kontinuitet. Mislim da jesmo, da smo dovoljno zreli kao tim da to uradimo, a vidjećemo u utorak da li sam u pravu", zaključio je Marić.

Bonus video: