Šeško ne voli da ga porede sa Halandom: Jedino je visina slična

"Već sam rekao da sam svoj igrač. Jedina zajednička stvar koja je slična je, naravno, visina. Takođe, obojica smo brzi, ali imamo drugačiji stil igre", rekao je Šeško novinarima

4022 pregleda 0 komentar(a)
Benjamin Šeško, Foto: Reuters
Benjamin Šeško, Foto: Reuters

Fudbaler Lajpciga Benjamin Šeško rekao je danas da je umoran od poređenja sa napadačem Mančester sitija Erlingom Halandom.

Mnogi porede dvojicu igrača zbog njihove visine od 194 centimetara, ali i jer su karijere počeli u austrijskom Salcburgu prije nego što su prešli u njemačke klubove, Šeško ovog ljeta u Lajpcig, a Haland 2020. godine u Borusiju iz Dortmunda, odakle je prošle godine prešao u Siti.

"Već sam rekao da sam svoj igrač. Jedina zajednička stvar koja je slična je, naravno, visina. Takođe, obojica smo brzi, ali imamo drugačiji stil igre", rekao je Šeško novinarima.

Šeško je prva dva gola u Bundesligi postigao 3. septembra u pobjedi protiv Union Berlina 3:0, čime je prekinut niz od 24 utakmice Uniona bez poraza na domaćem terenu u Bundesligi.

Takođe, postigao je i gol u pobjedi od 3:1 protiv Jang Bojsa u Ligi šampiona. Siti je u toj grupi istim rezultatom pobijedio Crvenu zvezdu.

"Ovo je poređenje sa nekim ko je jedan od najboljih fudbalera svijeta. Nije lako porediti. Ne želim da se poredim ni sa kim. Želim da budem svoj i da budem najbolji uopšte", naveo je slovenački fudbaler.

On je za reprezentaciju postigao sedam golova u 22 utakmice. Bio je asistent kod dva gola u pobjedi 4:2 protiv Sjeverne Irske, 7. septembra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prošle sezone postigao je 16 golova u austrijskom prvenstvu.

Kao mlad igrač, inspiracija mu je bio Zlatan Ibrahimović, koji je imao uspješnu karijeru igrajući za Ajaks, Juventus, Inter, Milan, Barseloni i Pari Sen Žermen.

"Volio sam da ga gledam. Zabavljao se, uživao je na terenu. Radio je ono što je htio. Srećan sam kada vidim igrača poput njega", dodao je.

Šeško je imao priliku da pređe u Mančester junajted, ali je izabrao Lajpcig.

"Mislim da je za mene bilo bolje da dođem ovde", rekao je Šeško povodom transfera koji je Lajpcig koštao 24 miliona eura.

Lajpcig ima četiri pobjede u pet utakmica u Bundesligi ove sezone, a u subotu će dočekati aktuelnog šampiona Bajern iz Minhena. Lajpcig je već pobijedio Bajern ove sezone, u Super kupu Njemačke u avgustu, 3:0.

Šeško vjeruje da Lajpcig, dvostruki uzastopni osvajač Kupa Njemačke, može da bude konkurent Bajernu u prvenstvu.

"Sve je na nama. Moramo da pokažemo dobru igru. Moramo da pokažemo da možemo da pobjeđujemo. Ima mnogo utakmica, moramo da budemo na 100 odsto i čak i više u svakoj utakmici, pošto ih igramo na tri ili četiri dana. Ali kao što sam rekao, imamo zaista dobar tim, mislim da ove godine imamo veliku šansu", ocijenio je Šeško.

Bajern je prvi na tabeli sa 14 bodova, a Lajpcig na četvrtom mjestu ima 12.

Šeško je rekao da je veliki ljubitelj košarke i da voli da igra iz zabave.

"Poslije fudbala se presvlačim i idem da igram košarku jer je volim. To radim za sebe, u slobodno vrijeme, ubacivanje lopte u koš je jedna od najboljih stvari", naveo je Šeško.

Bonus video: