Strijelci Jovetić, Mugoša, Kajević...

Uzbudljiv vikend iza crnogorskih internacionalaca, Stevan Jovetić pogodio prvi put za Olimpijakos

5089 pregleda 2 komentar(a)
Jovetić pogodio iz penala, Foto: Twitter.com/olympiacosfc
Jovetić pogodio iz penala, Foto: Twitter.com/olympiacosfc

Nakon poraza prije desetak dana od Spartaka (2:0), fudbaleri Vojvodine su ponovo pronašli pravi ritam, u osmom kolu srpske Superlige nakon preokreta savladali Javor (2:1) i upisali treću pobjedu na posljednjih pet utakmica. Novosadska “Stara dama” je do trijumfa nad timom iz Ivanjice stigla u sudijskoj nadoknadi i to zahvaljujući crnogorskim fudbalerima - Andriji Raduloviću i Asmiru Kajeviću.

Radulović je u četvrtom minutu sudijske nadoknade asistirao Vukiću za izjednačenje, dok je Kajević u 99. minutu realizovao penal i postigao prvi gol ove sezone, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,9. To je najbolja ocjena za jednog crnogorskog internacionalca prethodnog vikenda.

Sofascore je Radulovića ocijenio sa 7,5, a identičnu ocjenu dobio je i fudbaler Hamarbija Viktor Đukanović. Crnogorski reprezentativac je zamijenjen u 93. minutu protiv Varberga, a Hamarbi je u 24. kolu Alsvenskan lige slavio 1:0 (gol Erabija) i upisao petu pobjedu na posljednjih sedam mečeva u domaćem prvenstvu.

A prvi gol u dresu Olimpijakosa je postigao Stevan Jovetić (7,4). Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore je iz penala zatresao mrežu Kifisijasa, a Olimpijakos je slavio 4:0. Jovetić je u igru ušao u 58. minutu, a samo šest minuta mu je bilo potrebno da postigne gol.

Na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih fudbalera u izboru sajta Sofascore je igrač OFI-ja Marko Bakić (7,3). OFI je remizirao sa Atromitosom (1:1), a Bakić je odigrao čitav meč.

Golgetersku seriju je nastavio Dušan Bakić, koji je bio strijelac na četvrtoj utakmici zaredom. Bakić je u pobjedi Dinama iz Minska nad Šahtjorom iz Soligorska (4:0) postigao vodeći pogodak, a asistirao je Baharu kod drugog gola.

Prethodni vikend je obilježio i Stefan Mugoša, koji je u remiju sa Gangvonom (1:1) postigao drugi pogodak u novom mandatu u dresu Inčona. Pogodio je i Uroš Đuranović - postigao je treći gol za Hamrun u ubjedljivoj pobjedi nad Neksarom (4:0) u drugom kolu Premijer lige Malte.

Stefan Savić je komandovao odbranom Atletika u pobjedi nad Realom (3:1), dok je Marko Vukčević upisao asistenciju u remiju Varaždina i Osijeka (1:1).

Bonus video: