"Vječiti derbi" odgođen zbog dešavanja na Kosovu

U Srbiji je srijeda proglašena za Dan žalosti, pa se neće održavati ni sportska dešavanja

3371 pregleda 2 komentar(a)
Stadion Partizana (ilustracija), Foto: Shutterstock
Stadion Partizana (ilustracija), Foto: Shutterstock

Bilo je nagovještaja da od utakmice između Partizana i Crvene zvezde neće biti ništa, jer "crveno-bijeli" ne žele da im sudi Srđan Jovanović, a na kraju "vječiti derbi" u Srbiji odgođen je zbog dešavanja na Kosovu.

Kako je ranije objavio Sport klub, a kasnije potvrdila Superliga Srbije, u toj zemlji je srijeda (dan utakmice) proglašen Dan žalosti, pa se neće održavati ni sportska dešavanja.

"Zbog odluke Vlade Srbije da proglasi Dan žalosti i događaja na Kosovu i Metohiji, odlažu se sve utakmice devetog kola Superlige i Prve lige Srbije koje je trebalo da budu odigrane u periodu od 26. do 28. septembra", navodi se u saopštenju Superlige Srbije.

Procjena je i da bezbjednosni aspket za meč Partizana i Crvene zvezde nije povoljan, pa do susreta uopšte neće ni doći ove sedmice.

Rano ujutru u nedjelju u selu Banjska u zvečanskoj opštini na Kosovu u zasjedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena. U međuvremenu se glavna vijest preselila na sukobe između naoružanih i maskiranih napadača i policije Kosova, koji su trajali do večernjih sati.

Prema podacima Kosovske policije, u nedjelju su ubijena, odnosno pronađena tijela najmanje tri navodna napadača, a još dvojica su uhapšena, od kojih je jedan ranjen.

Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

Bonus video: