Vučinić za Gazetu pred Juve - Leće: Krstović me podsjeća na Bokšića

"Rekao sam sportskom direktoru Lećea da kupi Krstovića i ako mu budu tražili 10 miliona eura"

3579 pregleda 6 komentar(a)
Vučinić dok je nosio dres Juventusa, Foto: Printscreen YouTube/Juventus
Vučinić dok je nosio dres Juventusa, Foto: Printscreen YouTube/Juventus

Pomalo neočekivan derbi Serije A igra se večeras (20.45h) u Torinu - trećeplasirani Leće, koji leti na krilima našeg Nikole Krstovića, gostuje kod četvrtoplasiranog velikana Juventusa.

A, kada su u pitanju pomenuti klubovi iz Pulje i Pijemonta, idealan sagovornik je crnogorska fudbalska legenda i čovjek koji je sa uspjehom nosio dres oba tima - Mirko Vučinić.

Prvi kapiten Crne Gore za "Gazetu delo sport" govorio je i o timovima sa juga i sjevera Italije, ali i senzaciji Serije A Nikoli Krstoviću.

"Poznajem Nikolu, jer sam ga trenirao u reprezentaciji, podsjeća me na Alena Bokšića (legendarni hrvatski napadač, koji je nosio i dres Juventusa). Fizički je jak, brz, dominantan u vazduhu... Odličan je, ali sam mu objasnio da će morati da se više pomuči da bi se dokazao", istakao je Mirko.

Sportski direktor Lećea Pantaleo Korvino svojevremeno je otkrio Vučinića, u Fiorentinu je doveo Stevana Jovetića, a sada je najzaslužniji za dolazak Krstovića na "Via del Mare".

"Rekao sam mu da kupi Krstovića i ako mu budu tražili 10 miliona eura", otkrio je Vučinić.

Leće je najljepša priča na startu nove sezone u Italiji...

"Živim u tom gradu, svuda je nevjerovatna atmosfera i preko 20.000 ljudi je kupilo sezonske karte. Veoma je lijepo vidjeti Leće tako visoko na tabeli, ali kada ste na vrhu, onda može samo dolje", kaže Vučinić.

S druge strane, Juve će u sezoni bez Evrope prije svega željeti da se vrati u Ligu šampiona. Ipak...

"Kada nosite dres Juventusa, cilj uvijek mora da bude titula - govoriti o četvrtom mjestu je potcjenjivanje, posebno s obzirom na to da Juve ne igra Ligu šampiona", zaključio je Vučinić.

Bonus video: