Garsija pred otkazom, Tudor potencijalni nasljednik

Ono što bi trebalo da donese mir Garsiji jeste podrška koju je dobio od gazde Napolija Aurelija de Laurentisa, ali Gazeta delo Sport podsjeća da je istu vrstu podrške 2019. dobio i Karlo Anćeloti - samo dvije sedmice prije nego je smijenjen u Napulju

2415 pregleda 2 komentar(a)
Garsija i vezista Napolija Angisa, Foto: Reuters
Garsija i vezista Napolija Angisa, Foto: Reuters

Peto kolo Serije A, tri utakmice zaredom bez pobjede i već sada minus sedam za šampiona u odnosu na lidera Inter.

Možda je sezona tek krenula, ali kod Napolija se već osjeća nervoza, a čini se da će prvi na udaru biti novi trener Rudi Garsija.

Francuski stručnjak, osim slabijih rezultata, već je uspio i da podigne tenzije nesporazumima sa prvm zvijezdama tima Hvičom Kvarachelijom i Viktorom Osimenom, pa ga mnogi vide na izlaznim vratima "Maradonde".

Ono što bi trebalo da donese mir Garsiji jeste podrška koju je dobio od gazde Napolija Aurelija de Laurentisa, ali Gazeta delo Sport podsjeća da je istu vrstu podrške 2019. dobio i Karlo Anćeloti - samo dvije sedmice prije nego je smijenjen u Napulju.

Italijanski mediji navode da će za Garsiju ključni biti dani do reprezentativne pauze, a ukoliko Napoli nastavi sa lošim igrama da su na jugu Italije već spremili njegovu zamjenu.

Kao njegov nasljednik pominje se hrvatski stručnjak Igor Tudor, koji je u Seriji A već vodio Udineze i Leće, a dobar posao je obavljao i kao šef struke Olimpika iz Marseja.

Bonus video: