Real preskočio jedne, ne i druge Katalonce: Đirona senzacionalni lider La Lige

Mali tim iz Katalonije do šeste uzastopne pobjede stigao na gostovanju Viljarealu (2:1), pa ima bod više od „kraljevskog kluba”, a dva od „blaugrane”

12111 pregleda 1 komentar(a)
Foto: twitter.com/GironaFC
Foto: twitter.com/GironaFC

Real se oporavio od poraza u madridskom derbiju, savladao povratnika u La Ligu, Las Palmas (2:0), preskočio najvećeg rivala Barselonu, ali se nije vratio na 1. mjesto nakon 7. kola.

Razlog? Senzacionalni lider je Đirona, koja je do šeste uzastopne pobjede stigla na gostovanju Viljarealu (2:1), pa ima bod više od „kraljevskog kluba”, a dva od „blaugrane”.

Tim zanimljivog imena - „blankivermeljsi” - remizirao je u 1. kolu na gostovanju učesniku Lige šampiona, Real Sosijedadu (1:1), a onda je redom rušio Hetafe (3:0), Sevilju (2:1), Las Palmas (1:0), Granadu (4:2), Majorku (5:3) i večeras „žutu podmornicu” u gostima.

Domaći su čak i poveli realizovanim penalom Danija Pareha u 49. minutu, ali su gosti brzo preokrenuli golovima Ukrajinca Artjoma Dovbika u 56. i štopera na pozajmici iz Barselone, Erika Garsije, u 61.

Real je rutinski savladao tim sa Kanarskih ostrva pogocima Braima Dijasa u nadoknadi 1. poluvremena i Hoselua u 54. minutu.

Atletik Bilbao je dva puta vodio protiv Hetafea, ali je osvojio samo bod (2:2). Doduše, čitavo 2. poluvrijeme je igrao bez isključenog Sanseta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: