Efekat Mesi: Rekordna MLS zarada, ali i do tri puta skuplje ulaznice za navijače Majamija

"Majami Herald" navodi da će najjeftinije sezonske karte za mečeve Intera iz Majamija, koje su do sada koštale 485 dolara, sada iznositi 884 dolara. Istovremeno "Yahoo Sports" piše da će Mesijev klub u narednoj godini zaraditi više od 200 miliona dolara

7240 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navijači Intera iz Majamija imaju privilegiju da uživaju u majstorijama najboljeg fudbalera planete Lionela Mesija, ali za tako nešto naredne sezone moraće da plate i mnogo skuplje ulaznice.

Kako je objavila Mišel Kaufman, novinarka Majami Heralda, sezonske ulaznice za domaće mečeve Intera biće od dva do tri puta skuplje od dosadašnjih.

Prema tom mediju najjeftinija sezonska karta u ovoj godini bila je za sjevernu tribinu i iznosila je 485 dolara - to je otprilike oko 28 dolara za 17 utakmica na stadionu u Fort Loderdejlu.

Ulaznice za isti dio tribina u 2024. koštaće 884 dolara, što je sada 52 dolara po utakmici.

Istovremeno karta za najbolja mjesta koja je do sada iznosila 3.600 dolara za narednu sezonu će koštati 7.650 dolara - ili 450 dolara po utakmici.

Uz te karte, osim gledanja Mesija i Intera, navijači dobijaju i pristup "lounge baru" sa vrhunskim opcijama za hranu i piće.

"Izgleda da Inter Majami na taj način 'nagrađuje' navijače koji su bili uz njih tokom prvih sezona kada su igrali prilično loš fudbal", rekao je za Majami Herald jedan od navijača.

Drugi je na platformi X objavio...

"Moje dvije sezonske karte za 2023. bile su 6.802 dolara, a kao ponudi od kluba da ih zadržim naveli su cifru od 30.600 dolara".

Efekat Mesi možda donosi skuplje karte, ali i vlasnicima Majamija rekordne zarade.

Komercijalni direktor Intera Ćavijer Asensi izjavio je prošlog mjeseca da klub očekuje rekordan prihod u 2024. godini - tri puta veći neko što je prvobitno bio projektovan.

Prema "Yahoo Sportsu", očekuje se da će ta cifra premašiti 200 miliona dolara, što bi bili najveći prihoda u istorij za neki MLS klub.

Bonus video: