Kapiten čuva Engleze: Kejn donio tri boda protiv Tunisa

Napadač Totenhema na startu pokazao da je lider ove generacije
61 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn Engleska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Hari Kejn Engleska Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.06.2018. 20:02h

Engleska je imala mnogo sreće na startu Mundijala, ali je istu i zaslužila u duelu protiv Tunisa u Volgogradu.

Albion je pobijedio sa 2:1 u meču u kojem je pokazao dva lica, ali i u kojem je od prvog do posljednjeg sekunda činio sve da osvoji tri boda.

Donio ih je Hari Kejn - dao je oba gola poslije kornera i udaraca glavom štopera (prvo Stounsa, a onda Megvajera) kada je bio na pravom mjestu u pravom trenutku.

Kejn je prvi pogodak postigao u 11. minutu kada je krunisao dominaciju svoje ekipe, ali je Tunis na kraju prvog poluvremena i poravnao iz spornog penala koji je skrivio Voker(strijelac je bio Sasi).

Engleska je u nastavku pokušavala na sve načine da dođe do trijumfa, ali je kako je vrijeme odmicalo bilo sve teže.

Ipak, ulazak Rašforda, pa Loftus-Čika, pojačali su tempo, a juriš na gol Tunisa je dao rezultat u 91. kada je Kejn šmekerski spustio loptu glavom uz stativu gola golmana Ben Mustafe.

"Osjećali smo se dobro na terenu i kod 1:1. Vjerovali smo da će mo dati gol i nismo se predavali. Uvijek je veoma važno pobijediti prvi meč na velikom takmičenju", rekao je vezista Džordan Henderson.

Engleska je tako odgovorila na trijumf Belgije nad Panamom od 3:0, pa je borba za prvo mjesto potpuno otvorena.

TUNIS - ENGLESKA 1:2

Volgograd - Stadion "Volgograd arena". Gledalaca: 42.567. Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija). Strijelci: Sasi uz 35. iz penala za Tunis, Kejn u 11. i 91. minutu za Englesku. Žuti kartoni: Voker (Engleska).

Tunis: Hasen (16. Ben Mustafa), Merija, S. Ben Jusef, Bron, Malul, Šhiri, Badri, Sasi, F. Ben Jusef, Hazri (85. Halifa), Sliti (73. Ben Amor).

Engleska: Pikford, Voker, Stouns, Megvajer, Tripije, Ali, Henderson, Lingard (93. Dajer), Jang, Sterling (68. Rašford), Ali (80. Loftus-Čik).

Bonus video: