Veljko Batrović: Povrede su mi otežale put, želim u Evropu u dresu Budućnosti

Nekada veliki talenat crnogorskog fudbala se vratio u našu ligu poslije 12 sezona i postigao dva gola za Budućnost u prva dva nastupa u kojima je ušao s klupe

12627 pregleda 76 reakcija 9 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

U crnogorski fudbal vratio se nakon 12 sezona, ukupno je na terenu proveo jedno poluvrijeme u dva prva nastupa u najtrofejnijem crnogorskom klubu. Učinak Veljka Batrovića je dva gola za 45 minuta u dresu Budućnosti.

U debiju u “plavo-bijelom” dresu ofanzivni 29-godišnji vezista je pogodio u pobjedi nad Petrovcem (2:1) da bi prije dvije noći u drugom nastupu ušao sa klupe u 73. minutu, šest minuta kasnije pogodio je za bod (2:2) u domaćem meču protiv Mladosti Lob.bet.

Batrovića je fudbalska pečalba od omladinske škole Partizana i prvotimca Zete vodila do nastupa u brojnim klubovima Poljske, Slovenije, Bugarske, Srbije i Grčke. Najviše uspjeha imao je u Sloveniji, gdje je sa Domžalama osvojio Kup.

"Trebalo je da dobijemo utakmicu protiv Mladosti, bili smo favoriti, ali... Na kraju to nije ni bitno, ali ne mogu da budem nezadovoljan, jer je naš cilj da budemo prvi na tabeli, a jesmo. Lično sam postigao po gol u oba nastupa, čime sam takođe zadovoljan. Sada ne razmišljamo o propuštenoj šansi. Na nama je da se pripemimo za jednu od najvažnijih utakmica, a to je nedjeljni meč sa Dečićem. Oni imaju visoke ambicije, silno su pojačani i uz Sutjesku su nam najozbiljniji rival u našoj težnji da osvojimo naslov državnog prvaka", kaže za “Vijesti” Batrović.

Nakon više do decenije odsustva iz našeg fudbala, koje su najuočljivije razlike?

"Infrastruktura, tereni i stadioni su neuporedivo bolji nego ranije, a i ekipe su postale ujednačene. Sada takozvani mali klubovi ne dolaze protiv Budućnosti i Sutjeske s ciljem da izgube sa što manjom razlikom, već igraju s toliko motiva, rekao bih i na 300 odsto iznad mogućnosti kako bi došli do pobjede. A radi se odlično, kvalitetno i ima puno sjajnih igrača, vrhunskih individualaca. Varka su rane eliminacije naših klubova iz Evrope, jer ta takmičenja dolaze u momentu tranzicje i promjena u sastavima. Da bi se igralo u Evropi, neophodno je da ekipa bude uigrana sa makar dvije godine na okupu i jako dobro izbalansirana, a to naši klubovi nisu u mogućnosti. I posljednje uspjehe pravile su naše ekipe koje su u kontinuitetu igrale u nepomijenjenom sastavu", smatra Batrović.

Uz nevjerovatan talenat, status mladog reprezentativca Crne Gore, Batrovićev fudbalski put nije dobio očekivni zvjezdani status, s obzirom na talenat - makar ne još...

"Potrebno je da se poklopi puno faktora, a meni su put otežala basnoslovno tražena obeštećenja za prelazak u veliki klub, ali prije svega povrede. Dugačak ih je spisak, a tome je kumovao moj rani status prvotimca u jednoj od najgrubljih liga kakva je bila Poljska. Sa svega 17 godina nisam bio pripremljen za to. No, zadovaljan sam kada se sve sabere, nivoom fudbalskog znanja do kojeg sam dosegao. Sada jedino kao nedostatak osjećam manjak fizičke pripemljenosti, ali nisam prošao pripreme i posljednjeg dana prelaznog roka došao sam u Budućnost", priča Batrović.

Njegov dolazak pod Goricu ima jasan cilj...

"Došao sam po duplu krunu, a iako imam ugovor do kraja sezone siguran sam da želim da ostanem i pomognem klubu u evropskim kvalifikacijama. Da, želim da igram Evropu u dresu Budućnosti".

Fudbal je morao da bude prvi izbor

Veljko Batrović nastavlja sjajnu porodičnu fudbalsku tradiciju, a jugoslovenskim fudbalom harao je njegov otac Zoran. Tandem Zoran Batrović - Fadilj Vokri, sijao je strah svim odbranama u Prvoj ligi velike Jugoslavije.

"Fudbal je nezaobilazno pitanje pri samom pomenu našeg prezimena. Nisu moj otac i Fadilj Vokri čije ime nosi stadion u Prištini bili samo tandem na terenu. Bili su veliki prijatelji, posjećivali se i jako nam je teško pala njegova smrt. Vokri je bio član naše porodice", objasnio je Veljko Batrović.

Bonus video: