Brajton ne zna protiv timova u bordo-plavom, Votkinsov het-trik za podvig koji se čekao skoro pola vijeka

Aston Vila slavila čak 6:1

5778 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Action Images via Reuters/Cat Goryn
Foto: Action Images via Reuters/Cat Goryn

Brajton oduševaljava ove sezone, najefikasniji je tim Premijer lige, savladao je Njukasl i Mančester junajted, u zoni je Lige šampiona, ali mu ne ide protiv timova koji nose bordo-plave dresove.

Prvi poraz je doživio na svom terenu protiv Vest Hema (3:1), a danas pretrpio nokaut na gostovanju Aston Vili (6:1), koja ga je dostigla na diobi 3. mjesta.

A da timovi u sličnih dresovima kroz istoriju ne odgovaraju klubu sa juga, govori činjenica da je Brajton prvi put u elitnom rangu engleskog fudbala primio šest „komada”, a najteži poraz u ligaškim duelima doživio je od Vest Hema 2012. u Čempionšipu - 6:0.

Tim Unaija Emerija je sve riješio u 1. poluvremenu, jer je Oli Votkins pogađao u 14. i 21. minutu, da bi u 26. autogol postigao Pervis Estupinjan.

Roberto de Zerbi je na poluvremenu izvršio tri izmjene, a jedna od rezervista, Ansu Fati, u 50. minutu prvim pogotkom u Premijer ligi postavio rekord kluba, jer je Brajton zatresao mrežu bar jednom na 23. zaredom ligaškoj utakmici.

„Galebovi” su pokušali da dodatno „zakuvaju” situaciju, ali je Votkins u 65. minutu riješio sve dileme i postao prvi igrač Vile koji je dao dva het-trika u istoj sezoni, nakon Endija Greja u sezoni 1976/1977.

Odlični napadač je dao tri gola i protiv škotskog Hibernijana u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Džejkob Ramzi je u 85. minutu povisio majstorskim udarcem sa 20 metara, a u 97. Daglas Luiz pogodio nakon što je Džejson Stil odbranio zicer Votkinsa.

Brazilac je postao prvi igrač „lavova” od Dvajta Jorka 1996. koji se upisao na pet uzastopnih mečeva na „Vila parku”.

Od 16 časova igraju Volvs - Mančester siti, Bornmut - Arsenal, Mančester junajted - Kristal Palas, Njukasl - Barnli, Vest Hem - Šefild junajted i Everton - Luton, a od 18.30 je derbi 7. kola Totenhem - Liverpul.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: