Murinjo: Nisam Romin problem, odbio sam najveću ponudu ikada da bih ispunio obećanje

"Moramo da budemo hrabri i da budemo spremni na reakciju publike - bilo da je ona ispoljavanje nezadovoljstva ili podrška. Biće teško, postoji pritisak, ali moramo da reagujemo", istakao je Portugalac pred sjutrašnji meč sa Frozinoneom

6439 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Roma je očajno otvorila sezonu, osvojila je samo pet od mogućih 18 bodova u Seriji A, pa je Žoze Murinjo krenuo u ofanzivu prema italijanskim medijima koji nisu štedjeli kritike poslije debakla u Đenovi u četvrtak (4:1).

"Vučica" je imala uzbudljiv prelazni rok, stigla su ozbiljna pojačanja poput Romelua Lukakua, Renata Sančesa, Leandra Paredesa... Ali, igre i rezultati nisu dobri u prvih četrdesetak dana sezone.

"Ja nisam problem u Romi. Jednostavno to ne prihvatam jer nije istina", rekao je Murinjo.

Navijači nisu zadovoljni, nije ni Murinjo koji kaže da je ljetos imao ponudu koja se teško odbija. Navodno ga je želio saudijski Al Hilal i nudio mu godišnju platu od 30 miliona eura.

"Imao sam najveću ponudu u istoriji kada su u pitanju treneri. Odbio sam je zato što sam dao riječ da ću ostati u Romi. Imam ugovor do ljeta naredne godine i želim da ga odradim do kraja. Samo čelnici kluba imaju pravo da mi kažu da sam ovdje završio prije nego mi istekne ugovor. Ako je do mene, spreman sam da održim riječ koju sam dao. Nemam strah ni od zvižduka navijača", dodao je Murinjo.

Roma u nedjelju veče od 20.45 dočekuje Frozinone i juri drugi trijumf u sezoni. Prvi je ostvarila protiv Empolija kada je bilo 7:0.

"Moramo da budemo hrabri i da budemo spremni na reakciju publike - bilo da je ona ispoljavanje nezadovoljstva ili podrška. Biće teško, postoji pritisak, ali moramo da reagujemo", istakao je Portugalac.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: