Darko Zorić: Favorita protiv Budućnosti nema, ali Dečić ima sastav da osvoji titulu

Dečić sjutra u 18 sati na stadionu OFK Titograda igra derbi za prvo mjesto protiv Budućnosti

2618 pregleda 1 komentar(a)
Prvijenac u Dečiću i prvi put kao špic: Darko Zorić, Foto: FSCG
Prvijenac u Dečiću i prvi put kao špic: Darko Zorić, Foto: FSCG

Derbi za prestiž, prvo mjesto na tabeli, i ne samo to... U 11. kolu Merdianbet 1.Crnogorske fudbalske lige, Dečić od 18 sati na Starom aerodromu dočekuje lidera, Budućnost, a Tuzani pred međusobni okršaj imaju samo dva boda manje, samim tim i priliku da preuzmu vrh tabele.

Pomalo neočekiavno, nakon krize u taboru Dečića, smjene trenera nakon "brodoloma" u domaćoj utakmici sa Sutjeskom.

"Dvije pobjede zaredom, obje na gostovanjima dale su nam vjertar u leđa pred novi derbi. Nismo favoriti, to protiv Budućnosti nije niko u ovoj ligi, mada smatram da imamo sastav da se borimo za titulu. No, Budućnost igra nekako turbulentno, bude utakmica sjaja, pa očaja. Nadamo se da će sjutra biti jedno do njhovih slabih izdanja kada ne dobiju uprkos očekivanjima da hoće", kazao je 30-godišnji ofanzivni vezista Dečića, Darko Zorić.

Iako je u Dečić stigao još u januaru, nekadašnji sjajni mladi i potom seniorsli reprezentatzivac Crne Gore još nije osjetio šta znači igrati u klubu iz Tuzi.

"Prvenstveno, još nemamo stadion i da smo domaćini u Tuzima držao bih nas za favorite, ovako...Budućnost ima klasu u Grbiću, Batroviću koji pokazuje da nevjerovatan talenat ne nestaje tek tako, sjajnog napadača u Sekuliću ali Vasilije Adžić je tek prava opasnost i budućnost ne samo Budućnosti već i našeg fudbala. U utakmici protiv Struge bio sam na tribinama, odmah sam pitao - ko je ovaj mladić! I to pri prvom kontaktu Vasilija sa loptom. Imamo informacija da štoper Vladan Adžić neće igrati, a to je veliki plus za nas napadače", smatra Zorić.

On je bio strijelac gola za pobjedu u posljednjim trenucima prošlog kola na gostovanju Jedinstvu, znao je i da postigne het-trik Crvenoj zvezdi na Marakani u pobjedi sa Borcem od čak 5.1.

"Dobro je, nakon pauze od pola godine i operacije ramena prošao sam pripreme, polako ulazim u takmičarsku formu a nakon svih tih godina prvi put sam sada kod Milorada Pekovića debitovao na poziciji špica. Igrao sam ili ofanzivnog vezistu ili na krilu, ali eto... Peković ima toliko iskustva, nevjerovatan CV, i nadamo se da će u ekipi uspostaviti tu hemiju da napokon Dečić dođe do titule. Imenima je to trebalo da uradi i prošle, ali potrebna je za uspjeh i prava hemija u ekipi. Njoj doprinose ove vezane pobjede, a i pozicija lidera bi nam značila nakon derbija. Biće to utakmica 'na nož', dobiće ko bolje uđe u nju", naglasio je Zorić.

Nakon devet godina, od AEK-a, i brojnih zemalja, najviše u Kazahstanu, opet u crnogorskom fudbalu, koje su razlike?

"Bolji tereni i infrastruktura nego ranije, ali slabiji je kvalitet lige. Vratio sam se zbog djece, ali ne znam koliko je to bila pametna odluka. No, nakon tog pehara u Kupu sa Čelikom, želim da još osvojim ovdje. Ekipa Dečića ima sastav kadar da dođe do titule", zaključio je Zorić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: