Siti prvi put izgubio, novi poraz Junajteda, Arsenal se poigravao

Bolji od aktuelnog šampiona bio je Vulverhempton, Kristal Palas osvojio "Old traford"

3738 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Perfektan niz Mančester sitija je završen - nakon šest rutinskih pobjeda aktuelni šampion je doživio prvi poraz u Premijer ligi ove sezone.

"Građani" su posustali na gostovanju Vulverhemptonu, uprkos dominaciji i dovoljnom broju šansi pred golom "vukova" - ovo definitivno nije bio dan izabranika Pepa Gvardiole koji je sve gledao iz lože stadiona "Molinju".

Vulvsi su slavili 2:1, veliki trijumf im je sredinom drugog poluvremena donio Korejac Hvang poslije kontranapada kojem je prethodila velika šansa na drugoj strani. Nije je iskoristio Žeremi Doku, kazna je bila surova...

Domaćin u prvom poluvremenu nije imao šut u okvir gola, a poveo je u 13. minutu kada je Ruben Diaš nespretno poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Siti se nije dao, na vrijeme je izjednačio majstorijom Hulijana Alvaresa iz slobodnog udarca (58. minut), izgledalo je i da ide ka novom preokretu...

Od novog šoka u režiji Hvanga se, ipak, nije oporavio.

"Vulvsi su ovo zaslužili, jer su nam pravili probleme iz tranzicije poslije svake šanse koju smo stvorili. Bili su prebrzi za nas, moramo to da prihvatimo", rekao je Gvardiola.

Izgubio je Siti, ponovo je posrnuo Mančester junajted kojem je mjeru na "Old trafordu" uzeo Kristal Palas.

Prije samo nekoliko dana su "crveni đavoli" istog rivala na istom stadionu lako savladali u Liga kupu, ali u prvenstvu je viđena sasvim drugačija utakmica.

Palas je tako ostao neporažen na četiri posljednja gostovanja Junajtedu u ligi pod vođstvom Roja Hodžsona (ima tri pobjede i remi).

Gostima je tri boda donio Joakim Andersen u 25. minutu.

Arsenal je deklasirao Bornmut u gostima (4:0) u meču u kojem nije bilo nikakve dileme.

Bukajo Saka i Martin Edogor iz penala su u prvom dijelu najavili trijumf, kasnije su ga potvrdili Kai Haverc (takođe iz jedanaesterca) i Ben Vajt.

"Tobdžije" su tako prišle na bod lideru Sitiju, koji može da padne na drugo mjesto ako Liverpul večeras savlada Totenhem.

Sigurne pobjede su ostvarili Njukasl i Vest Hem u duelima sa Barnlijem odnosno Šefild junajtedom (po 2:0), dok je u derbiju začelja Luton slavio na "Gudison parku" protiv Evertona - 2:1.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: